Institutionalizati la Prichindelul

Hila Ovidiu

O parte dintre copii care in urma cu aproximativ o luna au fost surprinsi de camerele de vederi in timp ce agresau un batran au ajuns in Centrul Prichindelul de la Sibiu. Acestia vor ramane aici cel mai probabil pana la momentul la care vor implini varsta majoratului. Reamintim faptul ca incidentul in care au fost implicati cei trei a avut loc pe o strada din Medias.

In urma cu aproximativ o luna de zile pe internet apareau imagini care aveau sa socheze o lume intreaga. Vorbim despre cazul minorilor care au agresat un batran in fata unei biserici din Medias. Atunci 6 minori au lovit un barbat de 68 de ani cu un tub in cap, iar ulterior au fugit. In urma aparitiei imaginilor mai multe institutii s-au sesizat. Printre acestea si DGASPC. Cercetarile facute au scos la iveala faptul ca micutii proveneau din familii dezorganizate sau cu un nivel social scazut. 3 dintre minorii implicati in incident au fost ridicati de la paritinti si institutionalizati in Centrul Prichindelul. Aici tinerii vor merge la scoala si vor invata sa aiba un comportament social adecvat. Si ceilalti copii implicati, dar si paritntii acestora sunt acum tinuti sub monitorizare si ajutati sa se integreze in societate. Cei trei minori institutionalizati au varste de 3,5 si 6 anisori. Reprezentantii DGASPC spera ca acestia sa isi formeze foarte usor un comportament adecvat. La ora actuala sunt sub monitorizare 3 familii ale caror copii se aflau la momentul producerii incidentului in fata bisericii din Medias. Cercetarile au scos la iveala si faptul ca parintii acestora fusesera amendati pentru actiuni de cersetorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amendat pentru un afis

Nici nu a inceput bine campania electorala ca au si aparut primele incidente. Un tanar a fost prins la Talmaciu de catre politisti chiar in momentul in care incerca sa lipeasca afisul unui candidat intr-un spatiu neamenajat. Pentru fapta sa, barbatul a fost amendat cu suma de 500 de lei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro