Inscrieri la liceu

Hila Ovidiu

Au inceput inscrierile la liceu. Sibienii trebuie sa isi completeze lista de optiuni la scoala pe care au absolvit-o. Pentru cei din alte judete s-a deschis un centru special in sediul inspectoratului scolar.

ghid_inscriere_liceuCu note mai mari sau mai mici dar cu sperante, elevii care au terminat clasa a VIII-a si au dat Evaluarea Nationala s-au intors in scoli. Nu pentru cursuri de aceasta data ci pentru a depune fisele de inscriere la liceu. Indiferent de media obtinuta, scolarii pot trece in ordinea preferintelor cate optiuni vor. Repartitia se va face in 15 iulie. unde au intrat, elevii vor putea afla de pe site-ul ministerului. Atentie!!! Din 17 si pana 25 iulie scolarii sa mearga sa isi depuna dosarele la institutia de invatamant la care au fost admisi. Daca nu vor face asta, isi vor pierde locul. Tot in aceste zile se pot inscrie si cei care opteaza pentru scolile de meserii. De asemenea cei care vin din alte judete pentru a invata la Sibiu au un centru de inscrieri deschis chiar in incinta inspectoratului scolar. Cu cativa dintre cei care au venit sa se inscrie aici am stat si noi de vorba. Cei care rateaza aceasta etapa de inscrieri mai au o sansa. In 16 iulie incepe cea de-a doua etapa de admitere la liceu. Daca nici aici nu s-au inscris, o pot face in ultima etapa, cea din septembrie. Cea mai buna solutie ar fi insa inscrierea in prima etapa cand sunt libere toate locurile oferite de licee, iar scolarii au o sansa reala de a intra la colegiul la care isi doresc.
Cele mai cautate licee de la noi sunt Lazar, Goga si Brukenthal. La primul dintre ele la mare cautare a fost sectia de mate info. Aici ultima medie de anul trecut a fost 9,57. la stiintele naturii bilingv s-a intrat cu medii de pana la 9,42 iar la stiintele naturii simplu, s-a intrat cu ultima medie 9,23. La Colegiul National Octavian Goga cea mai cautata sectie a fost cea de stiinte ale naturii bilingv. Ultima medie de intrare a fost 9,62. pe locul 2 s-a clasat sectia de stiinte ale naturii cu 9.52 si mate-info cu informatica intensiv.
Brukhentalul a excelat prin stiintele naturii unde ultima medie a fost 9.51 in timp ce la mate info si la filologie ultimele medii au fost de 9,34 respectiv 9,21.
Mediile de la pedagogic au fost cuprinse intre 8.41 si 6.88 in functie de specializare, cele de la Ghibu au fost cuprinse intre 9.11 si 7.54. La Noica ultima medie a fost de 5.52, in timp ce la George Baritiu ultima medie a fost de 8.21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Copiii nimanui

Peste 10 mii de lei. Atat cheltuieste maternitatea sibiana pentru copiii parasiti de mame in spital. Adesea micutii raman acolo pana la momentul la care se gasesc asistenti maternali profesionisti pentru a-i lua in plasament. Din inconstienta, din lipsa de educatie sau din cauza saraciei, tot mai multe tinere devenite […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro