Insamantarile de toamna, tot mai putine

Hila Ovidiu

Dupa seceta din ultimii ani tot mai multi agricultori se tem sa mai puna in pamant cereale care se insamanteaza toamna. Din cele aproximativ 120 de mii de hectare de teren arabil din judetul nostru doar 35 de mii de hectare au fost deja insamantate. Pamantul nu va ramane insa nemuncit ci va fi insamantat in aceasta primavara.

De teama secetei, sau a ploilor abundente care sa le putrezeasca culturile tot mai multi agricultori sibieni tind sa se reprofileze si sa cultive plante mult mai rezistente. Asa se face ca la momentul de fata din totalul terenului arabil din judetul nostru doar 30 la suta a fost deja insamnantat din toamna. Vorbim despre culturi de grau, orz sau trichicale.
Pe tipuri de activitati agricole avem in judetul nostru 4801 ha de grau si secara in exploatatii individuale, orz 256 de hectare, orzoaica de toamna 197 de hectare iar la rapita 52 de hectare. Diferenta pana la 35 de mii de hectare provin de la asociatii sau firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Concert caritabil

Concert caritabil la Sala Thalia. Evenimentul programat pentru 26 februarie este organizat de catre Spitalul Judetean si are ca scop strangerea de fonduri pentru Baza de Training si Cercetare Chirurgicala privind bolnavii cu afectiuni maligne. Actiunea umanitara va avea loc incepand cu ora 19.00 si va fi compusa din prezentarea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro