Infracțiuni rutiere sau despre pericolul la care ne expun și se expun unii conducători auto

În ultimele 24 de ore, pe arterele rutiere din județul Sibiu au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației. Astfel:

  • la data de 2 martie, în jurul orei 1500, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere. Bărbatul, un localnic în vârstă de 19 ani, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism fără a deține acest drept;
  • la data de 2 martie, în jurul orei 1800, polițiștii din Săliște au oprit în localitatea Săcel un autoturism. Întrucât polițiștii aveau suspiciuni rezonabile că șoferul mașinii s-ar putea afla sub influența băuturilor alcoolice, i-au solicitat să se supună testării alcooltest sau să-i însoțească la Centrul Medical de Permanență Săliște în vederea recoltării mostrelor biologice pentru stabilirea îmbibației de alcool în sânge. Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în Mag, a refuzat atât testarea cât și prelevarea de probe biologice. Având în vedere aceste aspecte, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuz de recoltare a mostrelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prevăzută și pedepsită de art.337 din Codul Penal.
  • la data de 2 martie, în jurul orei 2230, polițiștii din Cisnădie au oprit pentru control în trafic, pe str. Cetății din oraș, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în Bungard. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mașina condusă de acesta era neînmatriculată, având valabilitatea plăcuțelor de înmatriculare expirată. Totodată,   conducătorul auto avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Cercetările în acest dosar continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat (art. 334 alin.1 din Cod Penal) și conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat (art. 335 alin.2 din Cod Penal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Patru minori prinși în flagrant în timp ce încercau să folosească un card bancar găsit pe stradă

La data de 2 martie, în jurul orei 0930, agentul de pază al unui magazin din centrul istoric al municipiului Sibiu au cerut sprijin Poliției Municipiului Sibiu, după ce a reținut în magazin patru tineri care au încercat să achite cumpărăturile cu un card bancar cu privire la care sistemul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro