INCIDENTE LA VOT – Procesul de votare, suspendat într-o comună din Buzău. La Medgidia, preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila

Hila Ovidiu

Românii îşi aleg, duminică, primarii, consilierii judeţeni şi locali, într-un singur tur de scrutin. Nici în acest an, incidentele electorale nu lipsesc. Procesul de votare a fost suspendat la Verneşti, judeţul Buzău, deoarece butetinele de vot au fost tipărite greşit, iar la Medgidia, preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila de vot acasă.

UPDATE 10:57- Plângere a PSD la Biroul Electoral Dej, acuză PNL că trimite mesaje electorale

PSD a depus, duminică, o plângere la Biroul Electoral Municipal Dej, reclamând faptul că PNL trimite SMS-uri cu mesaje electorale în ziua votului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii PSD Cluj au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că transmiterea de mesaje electorale în ziua votului prin SMS reprezintă contravenţie.

“În cursul zilei de duminică, anumite persoane au transmis şi transmit în continuare mesaje prin SMS, către alegătorii din municipiul Dej, prin care solicită ca aceştia să se prezinte la vot şi să voteze schimbarea şi candidaţii PNL. Mesajele sunt semnate PNL Dej. Transmiterea de mesaje electorale în ziua votului prin SMS reprezintă contravenţie, conform Legii nr. 677/2001, pentru protecţia persoanelor, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare sau a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. Am depus o plângere la Biroul Electoral Municipal Dej”, au spus sursele citate.

Reprezentanţii BEM Dej au declarat că vor analiza plângerea depusă de PSD.

UPDATE 10:48- Proces electoral întrerupt într-o secţie de votare din Deta după ce un alegător a primit 5 buletine

Procesul de votare într-o secţie din localitatea Deta, judeţul Timiş, a fost întrerupt timp de 25 de minute, după ce un alegător ar fi primit din greşeală cinci buletine de vot, pe care a încercat să le introducă în urnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Timiş, la secţia 252 din localitatea Deta un membru al comisiei ar fi distribuit, din greşeală, cinci buletine de vot unui bărbat de 66 de ani, comisia constatând eroarea la ieşirea acestuia din cabină.

Membrii comisiei au reuşit să îl oprească pe alegător înainte să introducă în urnă cele cinci buletine de vot, patru dintre ele fiind ulterior anulate.

Conform surselor citate, în urma acestui incident procesul de votare a fost întrerupt timp de 25 de minute.

UPDATE 10:26- Dosar penal pentru preşedintele unei secţii de votare din Medgidia după ce a plecat cu o ştampilă

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce preşedintele unei secţii de votare din oraşul Medgidia, judeţul Constanţa, a plecat sâmbătă seara acasă cu o ştampilă de vot, aducând-o la secţie duminică dimineaţă, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Poliţiştii din oraşul Medgidia au fost sesizaţi, duminică dimineaţă, de un membru al Biroului Electoral Judeţean cu privire la faptul că preşedintele secţiei nr.252 din oraş ar fi plecat acasă, sâmbătă seara, cu o ştampilă de vot asupra lui, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, oamenii legii au dechis un dosar penal iar preşedintele, o femeie, este cercetat pentru posibilă faptă de neglijenţă în serviciu. Femeia a adus ştampila înapoi la secţia de votare duminică dimineaţă.

UPDATE 8:42- Vot suspendat în 7 secţii de votare din Buzău. La Verneşti, buletinele de vot au fost tipărite greşit

Procesul electoral a fost suspendat în şapte secţii de votare din Verneşti, judeţul Buzău, după ce unele buletine de vot au fost tipărite greşit, numele consilierilor fiind trecute la secţiunea pentru primari şi invers, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Biroul Electoral Judeţean a decis prelungirea suspendării votului în localitatea Verneşti din judeţul Buzău, până la ora 10.00, analizându-se dacă se impune ca procesul electoral să fie reluat într-o altă zi, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Îniţial procesul electoral a fost suspendat în Verneşti, judeţul Buzău, până la ora 9.00, după ce s-a descoperit că mai multe buletine de vot au fost tipărite greşit, numele consilierilor fiind trecute la secţiunea pentru primari şi invers, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Buletinele de vot vor fi retipărite în tranşe de câte 500 astfel încât votul să se reia la ora 9.00, au precizat aceleaşi surse. Localitatea Verneşti are aproximativ opt mii de locuitori.

La faţa locului a fost suplimentat numărul forţelor de ordine pentru a se evita incidentele.

 

mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iohannis, asteptat la urne si in Sibiu

Presedintele Klaus Iohannis este asteptat, duminica, sa apara la urne in Sibiu, alaturi de sotia sa, Carmen.Seful statului se afla in Sibiu, unde ar participa la slujba de Duminica, dupa care urmeaza sa ajunga la Scoala 4 din Sibiu, unde si-a exercitat dreptul la vot pana acum, pentru a o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro