Incepe Olimpiada „Mestesuguri Artistice Traditionale”

Hila Ovidiu

De miercuri incepe cea de-a XXI-a editie a Olimpiadei “Mestesuguri artistice traditionale”. Vor incerca sa obtina locul intai tineri din 30 de judete ale tarii dar si din strainatate. Vor participa la acest concurs 250 de persoane. Micii mari mestesugari vor putea fi vazuti atat in Muzeul in aer liber cat si la Casa Artelor.

Concurentii vor incerca sa arate ca sunt cei mai buni pe sectiunile tesut, brodat, cusut, confectionat piese de port popular, confectionat podoabe, confectionat papusi in port popular, prelucrare lemn, sculptura in lemn, sculptat icoane de vatra, xilogravura, metaloplastie, prelucrarea cornului, prelucrarea metalului, pictat icoane pe lemn si sticla, ceramica, olarit, confectionat masti, pictura naiva sau incondeiat oua. Anul acesta vin cateva sute de copii din tara noastra dar si din Moldova, Bulgaria si China. Startul concursului se da joi in Muzeul in aer liber insa micii mestesugari vor putea fi intalniti vineri si sambata si in Piata Mica la Casa Artelor. Sambata si duminica vor avea loc spectacole populare la scena de pe lac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident pe Alba Iulia

Un grav accident rutier a avut loc marti dimineata pe Soseaua Alba Iulia. In evenimentul rutier au fost implicate 3 autoturisme. O persoana a fost ranita si transportata la spital. Evenimentul rutier s-a produs marti dimineata in jurul orei 08.00,in zona Aeroportului International Sibiu cand, un sofer in varsta de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro