Incep simularile pentru bacalaureat!

Hila Ovidiu

De luni incepe simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Vizati sunt elevii din clasele a-XI-a si a XII-a. In total cam 5 mii de elevi vor trece prin febra examenelor. Simularile vor avea loc in perioada 7-10 martie. Vor participa la aceste examene 2631 elevi din clasa a XI-a si 2409 elevi din clasa a XII-a. Prin aceste simulari reprezentantii Ministerului Educatiei isi propun familiarizarea scolarilor cu rigorile unui examen national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre scolarii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor liceale.
La clasa a XI-a prima proba scrisa, cea de romana va avea loc in 7 martie. In 8 martie va fi proba de limba materna iar in 9 martie, in functie de profil scolarii vor sustine proba de matematica sau istorie. Cei de clasa a XII-a vor da primul examen scris, cel la romana, in 7 martie, de ziua femeii vor sustine proba de limba materna acolo unde este cazul, in 9 martie vor sustine proba scrisa obligatorie in functie de profil iar in 10 martie vor da proba la alegere in functie de profil si specializare. Elevii pot alege aici sa dea examen la chimie, fizica, biologie, informatica, geografie, logica argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie si filosofie. Fiecare examen in parte va dura 3 ore si se va desfasura in intervalul orar 09.00-12.00. Rezultatele finale vor fi facute publice in 18 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie la trecerile de cale ferata!!!

Politistii au pandit vineri trecerile de cale ferata. Toti soferii care nu au oprit la bariera au fost aspru sanctionati. Politistii spun ca actiunile au ca scop prevenirea accidentelor la trecerile de cale ferata si ca astfel de controale vor avea loc si in perioada urmatoare. In cursul zilei de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro