Incep protestele angajatilor din administratia publica

admin

Angajatii din administratiile publice din Bucuresti si din tara vor declansa actiuni de protest incepand de miercuri, urmand ca, in functie de alegerea fiecarei federatii sindicale, acestia sa intre in greva japoneza, greva spontana sau pichetari ale institutiilor.

De asemenea, saptamana viitoare, cand proiectul Legii salarizarii va fi dezbatut in plenul Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor, care are vot final, sindicatele din administratie anunta miting in fata Palatului Parlamentului.

„Actuala forta politica sfideaza Constitutia Romaniei, exclude din Legea salarizarii o categorie foarte importanta, angajatii adminsitratiei publice locale. Fara proteste nu se va putea corecta aceasta lege a salarizarii. Incepand de miercuri, colegii din administratia publica locala vor protesta, vor opri lucrul.

Pe langa aceste proteste, in ziua in care este proiectata legea in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, atunci sindicatele vor organiza un miting care va insuma peste 10.000 de oameni la nivel de Bucuresti”, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Silvia Moldovan, presedintele Federatiei Sindicatelor Pro Administratie din Romania, a declarat ca sindicatele din tara membre FSPAR vor intra de miercuri pana vineri in greva japoneza, urmand ca in acest timp sa opreasca spontan lucrul sau sa picheteze in fata institutiilor, in functie de optiunea si de posibilitatile de organizare ale fiecarui sindicat.

De asemenea, Valer Suciu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, a precizat ca sindicatele afiliate federatiei vor participa joi la greva japoneza pe durata intregii zile, insa nu exclude nici posibilitatea unei alte forme de protest al salariatilor, precum greva spontana.

Sindicalistii din administratia publica locala din Sibiu nu vor protesta miercuri, urmand sa decida daca se raliaza protestului pentru ziua de joi.

Liderul de sindicat al angajatilor din Primaria Sibiu, Doru Hanciu, a declarat ca miercuri cei peste doua sute de sindicalisti pe care-i reprezenta nu vor protesta. „Miercuri, avem o noua sedinta pentru a decide ce vom face in cursul zilei de joi. Este posibil sa facem o greva de avertisment, cu banderola, pentru doua, maximum trei ore”, a spus Doru Hanciu.

Tot din FNSA fac parte si sindicalistii din Primaria Medias, cel de-al doilea municipiu al judetului Sibiu. „Am avut o sedinta cu colegii in cursul zilei de marti, am consultat si o parte dintre colegi si nu vom protesta miercuri. In mod normal, consideram ca nu exista timp suficient de pregatire nici pana joi, avand in vedere ca suntem functionari publici si trebuie sa respectam prevederile legale referitoare la actiunile de protest: trebuie sa-mi informez ordonatorul, trebuie sa am consimtamantul a jumatate plus unul dintre colegi, iar aceste lucruri dureaza”, a explicat Sofica Dragos, liderul de sindicat al angajatilor din Primaria Medias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Litoralul romanesc este rezervat in proportie de aproape 40% pentru acest sezon

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) sustin ca oferta de cazare pentru litoralul romanesc pentru sezonul estival este deja acoperita in proportie de aproape 40%, primele rezervari prin programele de inscrieri timpurii fiind facute inca din luna noiembrie 2016. Alin Burcea, presedintele ANAT, a declarat, marti, intr-o conferinta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro