Incep probele scrise

Hila Ovidiu

Bacalaureatul de toamna continua. Cei care nu au reusit sa promoveze in vara sau in sesiunile anterioare au acum o noua sansa. De luni insa incepe greul! Prima proba scrisa este cea de limba si literatura romana.
bac31Bacalaureatul de toamna a luat startul la inceputul acestei saptamani. Cei care nu au sustinut nicio proba in vara au putu da acum si probele de competente. De luni incep examenele scrise. Primul, cel de limba si literatura romana debuteaza la ora 9.00 dimineata si dureaza 3 ore. Candidatii pot iesi din sali abia dupa ce s-a scurs o ora si jumatate din timpul alocat examenului. Vor avea de rezolvat 3 subiecte notate cu cate 30 de puncte fiecare. Sunt acordate 10 puncte din oficiu. In 26 vor avea de sustinut proba la limba materna iar pentru ziua urmatoare este programata proba obligatorie a profilulu. Ultima proba scrisa, cea la alegere conform profilului si specializarii este programata pentru ziua de 29 august. Examenul de bac poate fi absolvit doar de catre cei care au terminat integral liceul indiferent de forma de invatamant sau de promotie. Cei care au participat la examen dar nu au promovat in editiile anterioare, incepand cu anul 2003, pot solicita recunoasterea probelor sustiute si promovate anterior. Examenul poate fi sustinut fara taxa de cel mult 2 ori. Cei care au dat deja de doua ori dar nu au reusit sa promoveze au avut de platit suma de 230 de lei in situatia in care au decis sa sustina toate probele. Cei care au avut de sustinut doar proba pe care nu au promovat-o au platit diferentiat. Sunt considerati promovati acei candidati care au sustinut toate probele de evaluare a competentelor si au obtinut minim 5 la acestea. De asemenea au obtinut note de trecere la fiecare dintre cele 3 probe scrise iar media finala este de minim 6. Cei care luni intra in salile de examen vor fi nevoiti sa lase afara manualele, cartile, dictionarele, culegerile, notitele si chiar telefoanele mobile, castile audio sau calculatoarele. Cei care incalca regulile vor fi dati afara din examen. Eliminatii nu vor mai avea voie sa sustina probele 2 sesiuni consecutive. Afisarea rezultatelor se va face in prima zi din septembrie pana la pranz. De la ora 12.00 si pana la ora 16.00 eventualii nemultumiti vor putea depune contestatii. Rezolvarea acestora va dura 2 zile. In 4 septembrie vor fi facute publice rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi si...dosare penale

Va vorbeam in urma cu o zi de soferi beti la volan si masini neinmatriculate si soferi fara permis. Va prezentam si in acest jurnal doua cazuri. Este vorba despre 2 conducatori auto din Sibiu si Medias. Ambii au deja intocmite dosare penale pentru infractiuni la regimul circulatiei. Soferul beat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro