Încep lucrările de modernizare a cartierului Hipodrom I Se deschide șantierul pentru amenajarea parcării din Valea Aurie

Primăria Sibiu continuă să deschidă șantiere pentru modernizarea infrastructurii orașului, dat fiind faptul că vremea permite realizarea de astfel de lucrări.

De luni, 24 februarie, încep lucrările de amenajare a parcării zonale din cartierul Valea Aurie, de pe strada Sibiel, vis-a-vis de școala generală nr. 25. În termen de două luni constructorul va amenajacele aproximativ 70 de locuri de parcare, căile de acces și trotuarele. De asemenea, va amenaja zonele verzi și va planta arbori, va realiza canalizarea pluvială și iluminatul public și va construi zidul de sprijin. Valoarea acestei investiții este de 615.000 lei.

În 9 martie, Primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a cartierului Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu. Întregul proiect are catermen de execuție 24 de luni pentru că presupunelucrări ample:

  • reabilitarea străzilor și aleilor, inclusiv amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare
  • instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat
  • modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare
  • modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie
  • amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali
  • amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.

Pentru a nu bloca întreaga zonă, lucrările vor fi efectuate etapizat, pe zone mai restrânse. Prima arie care va intra în lucru este cea situată între bulevardul Vasile Milea – str. Luptei – Aleea Călărașilor – str. Rahovei.

În perioada lucrărilor, parcarea în perimetrul în care se intervine nu va fi posibilă, astfel că locatarii sunt rugați să găsească alternative și să dea dovadă de înțelegere, scopul final al lucrărilor fiind acela de a crește calitatea spațiilor publice din acest cartier de blocuri, o îmbunătățire de care se vor bucura toți sibienii care locuiesc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACȚIUNE PE LINIE ECONOMICĂ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au acționat pentru prevenirea și combaterea propagării virusului gripei aviare, combaterii evaziunii fiscale și verificarea legalității activităților de comerț desfășurate de unitățile de alimentație publică. La data de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro