Incep „Cantecele muntilor”

alin 1

Sibieni, pregatiti-va pentru un regal folcloric. In perioada 31 iulie – 4 august 2014, Cindrelul-Junii Sibiului organizeaza 2 evenimente de amploare: Festivalul international de Folclor CANTECELE MUNTILOR si Spectacolul Aniversar Junii Sibiului – 70 de ani de activitate.

Protagonistii celei de-a 39-a editie a Festivalului International de Folclor „Cantecele Muntilor sunt 800 de artisti, dansatori, instrumentisti si solisti vocali. Vor fi prezente ansambluri din TURCIA, CEHIA, ALGERIA, BULGARIA, CIPRU si ROMANIA.
Festivalul va include o parada a portului popular, spectacole in aer liber, seri traditionale, expozitii, auditii muzicale, proiectii de film, ateliere de dans.

Odata cu cantecele Muntilor, va avea loc si Spectacolul Aniversar Junii Sibiului -70 de ani de activitate. Evenimentul va fi organizat in 1 august 2014, in Piata Mare a Sibiului. La cea de-a 39-a editie, festivalul isi pastreaza specificul care l-a consacrat in plan national si international, acela de a promova cultura traditionala nu doar prin muzica si dans, ci si prin gastronomia specifica fiecarei tari. Astfel, festivalul se deschide in aer liber, vineri, 1 august, cu traditionala parada a portului popular care va reuni toate ansamblurile participante si care va avea loc pe traseul Str. Nicolae Balcescu – Piaţa Mare. In Piata Mare a Sibiului vor fi gazduite in 1, 2 si 3 august, spectacole folclorice in cadrul carora vor evolua atat ansamblurile invitate, cat si solisti de renume ai muzicii populare romanesti. De asemenea, vor fi organizate patru seri traditionale cu specific gastronomic, dand posibilitatea sibienilor sa deguste mancaruri din Cipru, Cehia si Romania, dar si sa danseze si sa cante alaturi de invitaţii din festival. De asemenea, vor avea loc expozitii de costume traditionale, auditii muzicale, prezentari de filme si de carte.

 

One thought on “Incep „Cantecele muntilor”

  1. Mi-as fi dorit foarte mult sa-i vad si pe fratii Gabriela si Ovidiu Nistor!

    SUNT SI
    EI PRINTRE INVITATI?
    EU VIN TOCMAI DIN ITALIA CA SA-I VAD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se face curatenie!

Membrii mai multor Asociatii din Romania, sunt hotarati sa refaca marcajele si sa curete potecile din munti. Asa in curand tara noastra va avea mai multi turisti, iar numarul accidentelor montane, poate scadea considerabil. In perioada 25 iulie – 10 august 2014, Asociatia Montana Carpati organizeaza, in colaborare cu Asociatia […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro