Incendiile de vegetatie va pot pune in pericol bunurile si chiar viata!

Hila Ovidiu

Atentie la incendiile de vegetatie! Nu aprindeti focul pe timp de vant! In ultima luna au ars sute de hectare de vegetatie uscata din cauza dezmiristirilor necontrolate.

Anul acesta s-a atins recordul de incendii de vegetatie. Iarba uscata, vantul si focul lasat nesupravegheat au parjolit in mai putin de o luna aproximativ 200 de hectare de vegetatie. Cei de la ISU spun ca intr-un singur weekend au avut in tot judetul aproximativ 100 de interventii. Pentru a preveni eventuale dezastre pompierii ne dau cateva sfaturi despre cum am putea sa ne curatam in siguranta terenurile de vegetatia uscata. Inainte de a da foc vegetatiei uscate asigurati-va ca v-ati inarmat cu galeti cu apa si ustensile pe care sa le puteti folosi in situatia in care flacarile se extind. Nu dati foc gramezilor de iarba daca afara bate vantul. Cateva paie aprinse sunt suficiente pentru a fi luate de vant si duse in zone in care nu v-ati dori sa ajunga focul. Nu aprindeti gramezile de vegetatie uscata in apropierea caselor sau a anexelor gospodaresti. Nu plecati de pe loc decat dupa ce v-ati asigurat ca focul este complet stins. Nu aprindeti focul in apropierea padurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Copiii cu varste sub 3 ani vor fi scutiti de la plata taxelor catre asociatie

Veste buna pentru parinti! Copiii cu varste sub 3 ani nu vor mai fi pusi la plata intretinerii! Legea a fost deja adoptata de catre Parlament. Parintii de copii mici vor ramane cu mai multi bani in buzunar. Parlamentarii au adoptat un priect de lege care prevede ca micutii cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro