In urma cu 5 ani era ruina iar acum a obtinut Premiu UE pentru arhitectura

admin

„Clădirea stabilește un precedent național și este un exemplu excelent pentru clădiri moderne construite cu ajutorul ruinelor”, se arată în concluziile juriului care a reprezentat instituțiile Europa Nostra, federația pan-europeană a ONG-urilor de patrimoniu și de programul CE și Europa Creativă. Clădirea este Palatul Cultural din Blaj și a primit Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural Europa Nostra 2017 la categoria „Conservare”.

Palatul a fost construit în 1930, după planurile arhitectului Victor Smigelschi și a fost gândit pentru a găzdui evenimente culturale. În timpul comunismului, în 1960, clădirea a trecut printr-o serie de transformări pentru a include și cinematograful orașului, iar apoi a devenit Muzeul de Istorie și Etnografie din Blaj, biblioteca și Centrul de Transmisiune Radio.

Te invitam sa lecturezi intreg materialul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Suplimentand efectivul de vamesi, Codul Frontierelor Schengen nu a creat pana acum cozi

Ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, vor efectua, începând cu data de 07 aprilie a.c., verificări sistematice […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro