In lipsa Casei de Cultura spectacolele Filarmonicii se muta in locatii private

Hila Ovidiu

Inchiderea Casei de Cultura afecteaza mai toate institutiile de cultura din Sibiu care obisnuiau sa tina spectacole in Sala Mare. Cei de la Filarmonica Sibiu spun ca s-au vazut nevoiti sa inchirieze o sala privata pentru a putea oferi publicului spectacolul de opera “Boema” de Puccini.

Faptul ca la Casa de Cultura nu se mai pot tine spectacole ii afecteaza profund pe cei de la Filarmonica de Stat Sibiu si asta pentru ca sala de spectacole pe care o detin ei este mult prea mica pentru un spectacol de opera de mare anvergura asa cum este “Boema” de Puccini, spectacol ce este programat pentru saptamana viitoare in cadrul programului Sibiu Opera Festival.

Boema, cunoscuta ca opera a contrastelor, care oscileaza intre tragism si veselie, a fost prezentata in premiera mondiala in anul 1896 si a reusit sa mentina atentia publicului pana in zilele noastre. La Sibiu, Boema lui Puccini va fi pusa in scena intr-o locatie privata, cu participarea orchestrei si corului Operei Nationale Romane din Cluj Napoca si  a corului de copii Junior-Vip, al liceului de Muzica din Cluj. Dirijor va fi Adrian Morar, regia artistica este semnata de Ina Hudea iar scenografia apartine lui Mihai Vălu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Redistribuirea continua

Redistribuirea alimentelor de la UE continua. Au mai ramas in depozite peste 800 de cutii cu alimente. Pot beneficia de cantitati suplimentare pensionarii cu venituri mai mici de 450 de lei, invalizii, veteranii si vaduvele acestora daca au venituri pe cap de persoana sub 450 de lei. Pot beneficia de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro