ÎN JUDEȚUL SIBIU S-A ÎNREGISTRAT O UȘOARĂ SCĂDERE A VIROZELOR RESPIRATORII ȘI A CAZURILOR DE GRIPĂ

În urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din județul Sibiu, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, vă comunicăm că în perioada 24 februarie – 01 martie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 3005 cazuri de Infecţii Acute de Căi Respiratorii Superioare, cu circa 7% mai puține faţă de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 3226 cazuri. Numărul acestora este mai mare, însă, față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 2418 de cazuri.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 560 pneumonii, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 271, față de 363 cazuri în săptămâna anterioară. Nu s-au recoltat probe pentru cornfirmarea gripei.

Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Baletul comic în două acte „La fille mal gardée"

Baletul comic în două acte „La fille mal gardée”, una dintre cele mai vechi și mai importante creații din repertoriul internațional de balet se va dansa marți, 10 martie, ora 19:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, în interpretarea Teatrului de Balet Sibiu. Spectacolul a cărei premieră a avut loc la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro