In curand vom avea WI-FI in spatiile publice. Prevedere europeana

admin

Europenii vor deveni tot mai conectati la Internet, sau cel putin asta urmareste Comisia Europeana, printr-un nou proiect ce ar urma sa permita catorva mii de localitati accesul la wi-fi gratuit.

Initiativa se numeste WiFi4EU, iar prin aceasta Comisia Europeana „doreste sa promoveze accesul gratuit la Wi-Fi in spatii publice precum parcurile, pietele si cladirile publice, bibliotecile, muzeele si centrele de sanatate, peste tot in Europa”.

Potrivit site-ului Comisiei Europene, bugetul initial este de 120 de milioane de euro, pentru perioada 2017-2019.

Acesti bani vor fi folositi „pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultima generatie in principalele centre de interes public”, intr-un numar cuprins intre 6.000 si 8.000 de comunitati locale, urmand a fi pana la 50 de milioane de conexiuni pe zi.

„Fondurile vor fi distribuite intr-un mod cat mai echilibrat din punct de vedere geografic, astfel incat intr-un numar important de comunitati locale din intreaga UE, atat locuitorii, cat si vizitatorii sa poata beneficia de conexiunile de mare viteza”, se mai arata in comunicatul Comisiei Europene.

Prin acest proiect se vor plati echipamentele si costurile de instalare a punctelor de acces la Internet, in timp ce autoritatile locale vor plati doar pentru abonamentul la Internet si pentru intretinerea echipamentului.

„Autoritatile locale vor fi incurajate sa dezvolte si sa promoveze propriile servicii digitale in domenii cum ar fi e-guvernarea, e-sanatatea si e-turismul”, anunta Comisia.

In comunicat se arata si cum se va putea depune proiectul pentru Internet wi-fi gratuit:

„Initiativa WiFi4EU va fi implementata prin intermediul unor proceduri simple si nebirocratice – depunerea online a proiectelor, plati prin cupoane valorice si cerinte de monitorizare simplificate.

De indata ce initiativa va fi aprobata de Parlamentul European si de Consiliul de Ministri (in 2017), va fi lansata prima cerere de propuneri de proiecte. Selectia proiectelor se va face dupa principiul ‘primul venit, primul servit’.

Proiectele prezentate trebuie sa propuna echiparea unor zone in care nu exista deja o conexiune Wi-Fi publica sau privata care ofera caracteristici similare”.

In ce priveste entitatile eligibile, acestea sunt municipalitati sau grupuri de municipalitati care „cauta finantare pentru echipamente si instalatii si pot oferi conexiune gratuita in comunitatile lor timp de mai multi ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incepe Festivalul ,,Obiceiuri și Tradiții…”

Festivalul ,,Obiceiuri și Tradiții…” reprezintă, simbolic, prezervarea şi continuarea tradiţiilor şi meşteşugurilor prin intermediul cursurilor cu profil tradiţional organizate de instituţie. Organizarea acestui eveniment completează agenda evenimentelor culturale şi promovează educaţia în spiritul respectului pentru tradiţii. Manifestările organizate cu acest prilej (spectacole, concerte, expoziţii de pictură si artă traditională) sunt […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro