Improvizatiile pot provoca adevarate catastrofe

Hila Ovidiu

Apropierea iernii ii pune in alerta pe pompierii sibieni. Salvatorii ii sfatuiesc pe cetateni sa nu apeleze la solutii improvizate de incalzire si sa isi verifice sobele inainte de intrarea in sezonul rece. In primele 9 luni ale anului au avut loc peste 100 de incendii sau explozii produse din cauza mijloacelor de incalzire improvizate.

inexPompierii spun ca in doar 9 luni de zile au fost nevoiti sa intervina in peste 100 de situatii de urgenta provocate de mijloacele de incalzire improvizate. Asta nu ar fi insa singura problema. Mai rau este ca nu putine au fost situatiile in care oamenii care au incercat sa se incalzeasca folosind instalatii improvizate au fost victime ale intoxicatiilor cu monoxid de carbon sau au fost arsi in incendii. Pompierii spun ca pentru siguranta sibienilor trebuie verificata functinarea tuturor aparatelor si mijloacelor de incalzire indiferent de tipul acestora. In situatia in care acestea sunt stricate se recomanda interventia unui specialist pentru repararea lor. Aparatele de incalzire trebuie asezate la o distanta cat mai mare de potentialele materiale combustibile. In situatia aparatelor electrice acestea trebuie scoase din priza inainte de a adormi. Sobele si cosurile acestora trebuie verificate cel putin odata pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Centre medico-sociale in 18 localitati

Dispensarele medicale din 18 localitati din judet vor fi modernizate. La momentul de fata se lucreaza la 8 dintre ele. Banii pentru lucrari provin in proportie de 50 la suta de la Consiliul Judetean iar restul de la primariile solicitante. Proiectul de finantare al centrelor medico-sociale a inceput inca in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro