Icoana, o neincetata BunaVestire

Hila Ovidiu

Muzeul Astra a deschis joi prima expozitie din 2017. “Icoana, o neincetata BunaVestire” este unul dintre prilejurile cu care, in 2017 vor fi omagiati iconarii si pictorii bisericesti. Expozitia este formata din 60 de icoane pictate pe sticla si poate fi vizitata pana in luna mai.

Expozitia cuprinde 60 de icoane pictate pe sticla, datate in Transilvania secolului XIX. Pe langa colectia de icoane cei care vor trece pragul expozitiei vor putea vedea si piese de port transilvanean dar si piese din colectia Lemn-os fier. Printre vedetele expozitiei se numara si icoanele pictate de Savu Moga si Matei Timforea marii maestri iconari ai Tarii Fagarasului.

Expozitia “Icoana, o neincetata BunaVestire” ramane deschisa publicului pana in data de 9 mai. Pe parcursul acestei perioade vor avea loc si ateliere de pictura pe sticla destinate tutror, indiferent de varsta.

Din programul expozitional nu lipsesc nici proiectiile de film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou caz de gripa

Inca un caz de gripa a fost confirmat la Sibiu. victima este o fetita de 12 ani. aceasta a necesitat tratament insa la momentul de fata este in afara oricarui pericol. Directia de Sanatate Publica Sibiu a anuntat prezenta inca unui caz de gripa confirmat cu laboratorul in judetul nostru. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro