ICCJ, un nou termen în procesul Cindrea

Hila Ovidiu

Judecătorii Inaltei Curti de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus amânarea termenului pentru luna decembrie în cazul procesului preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu şi liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv în luna septembrie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Completul de 5 Judecători, reunit luni pentru contestaţia în anulare depusă de Cindrea, a dispus amânarea cauzei pentru discutarea admisibilităţii solicitării.

“Pentru discutarea admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare, stabileşte termen la data de 14 decembrie 2015”, se precizează în încheierea de luni, 26 septembrie.

Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv  la un an de închisoare cu suspendare, pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, aceasta obţinând astfel peste 35.000 de lei.

Decizia a fost luată luni, 14 septembrie, în urma apelului făcut de preşedintele CJ Sibiu. Magistraţii au dispus respingerea apelului declarat de Cindrea ca nefondat, în sedinţa Completului de 5 judecători.

“Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Cindrea Ioan împotriva sentinţei penale nr.1071 din data de 10 decembrie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală, în dosarul nr.2526/1/2014. Obligă apelantul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 14 septembrie 2015”, se arată în motovarea deciziei.

Ulterior, Cindrea a cerut anularea deciziei din 14 septembrie.

În prezent, Ioan Cindrea este preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012. Totodată, Cindrea conduce organizaţia judeţeană a PSD Sibiu din 1996. Cindrea s-a suspendat din funcţia de şef al PSD în decembrie 2014, după condamnare, dar a revenit în partid la insistenţele lui Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat şi îmi voi continua activitatea în Guvern

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că nu este vinovat şi că îşi va continua activitatea în cadrul Guvernului, răspunzând astfel preşedintelui Klaus Iohannis care l-a sfătuit să demisioneze.Ministrul de interne Gabriel Oprea sugerează, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că sfatul preşedintelui Klaus Iohannnis ar […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro