Hoghilag, Marpod, Saros pe Tarnave se revolta impotriva celor de la Electrica

admin 1

Case istorice de valoare din Transilvania sunt desfigurate prin instalarea ilegală a unor contoare electrice pe fațadele clădirilor din secolele XVIII și XIX din satele Hoghilag, Marpod, Saros pe Tarnave precum și în alte sate din Transilvania.
Lucrările sunt realizate de Filiala de Distribuție a Energiei Electrice „Electrica Distribuție Transilvania Sud”, Brașov, prin intermediul unei firme contractate. Primarul comunei Hoghilag și proprietarii clădirilor din cele trei sate nu au fost consultați cu privire la poziționarea și modul de instalare a contoarelor și se opun acestor intervenții deoarece sunt realizate într-un mod extrem de neglijent și destructiv, afectând uneori chiar integritatea structurală a clădirilor.
Pentru toate comunitățile rurale, patrimoniul cultural și peisajul pitoresc reprezintă șanse unice de dezvoltare economică. Orice intervenție care afectează caracterul autentic al satelor scade valoarea proprietăților și pune în pericol prosperitatea viitoare a locuitorilor acestora.

Federația TransylvaNet atrage atenția asupra ilegalității intervențiilor
Alertați de către primari și localnici, membrii Federației TransylvaNet trag un semnal de alarmă pe această cale și cer oprirea imediată a acestor acte de vandalism. De asemenea, se cere și o investigație cu privire la cauzele și persoanele responsabile pentru această agresiune la adresa patrimoniului național al României.
Federația TransylvaNet a transmis deja o petiție tuturor senatorilor și deputaților de Sibiu precum și următoarelor instituții: Parlamentul României; excelența sa, președintele României; Primul Ministrul României; Comisia Europeană; Ministerul Culturii și Identității Naționale, Comisia Națională a Monumentelor Istorice; Institutul Național al Patrimoniului; Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice; Agenția Națională a Ariilor Protejate; Delegația Unesco București, Consiliul Județean Sibiu, DJC Sibiu, Inspectoratul de Stat în Construcții precum și Electrica Distribuție Transilvania Sud.
Potrivit legii 422/2001, orice lucrări de construcții – inclusiv cele de modernizare a instalațiilor electrice – care aduc modificări substanței istorice sau aspectului clădirii, trebuie avizate de către Ministerul Culturii.
Este esențial ca „Electrica Distribuție Transilvania Sud” să înțeleagă necesitatea adoptării unei soluții optime pentru instalarea contoarelor electrice fără a distruge valoarea arhitecturală și de patrimoniu a acestor localități istorice, soluții ce au fost deja oferite de către membri TransylvaNet în intervenții anterioare.

Cititi intreg materialul, accesand ORAdeSIBIU.ro

One thought on “Hoghilag, Marpod, Saros pe Tarnave se revolta impotriva celor de la Electrica

  1. Sa vedeti la Dobirca, Jina sau alte sate unde au facut niste lucrari hidoase in sensul ca au atarnat pe fatada unor case istorice, sasesti, niste cablaje in conducte PVC fara nici o gandire, niste kitsch-uri de toata jena, in bataie de joc. Au scos contorul in afara proprietatii, chipurile pt ca romanii sa nu mai fure curent. In satele cu oarecare infractionalitate indivizi pusi pe furate decupleza de la curent locuinta vizata prin apasarea butonului rosu accesibil din strada, apoi intra in locuinte si fura nestingheriti si fara teama de camerele de supraveghere, acolo unde sunt. Apoi mai sunt tinerii teribilisti care fac glume proaste cu batranii neputinciosi si ii lasa noaptea fara electricitate prin decuplarea de la electricitate prin apasarea acelui buton rosu accesibil oricui. Ce sa faca sarmanii batrani in mijlocul noptii ca nu au curaj sa iasa in strada sa reporneasca sistemul. Sigura protectie o reprezinta montarea unor cutii metalice cu incuietori tip Yala peste contorul electric, adica alte kitsch-uri in plus pe fata unei case. Rusineeee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UN SIBIAN cercetat pentru ca nu avea permis de conducere si a fugit de la locul accidentului

În data de 8 mai, în continuarea activităților specifice privind un eveniment rutier soldat cu pagube materiale sesizat în data de 29.04.2017 și rămas cu autor necunoscut, polițiștii Biroului Rutier Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un sibian a săvârșit infracțiunea de fals în declarații în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro