Hibiscusul, o minune pentru sanatate!

Hila Ovidiu

Multi dintre noi il avem acasa, sub forma de planta ornamentala insa habar nu avem ca este un adevarat miracol pentru sanatate. Vorbim despre hibiscus, copacelul din florile caruia pe vremuri se faceau ceaiurile pe care le beau regii. Bogata in vitamina C planta poate fi folosita pentru a trata tusea dar si perntru a fortifia podoaba capilara.

Hibiscusul este foarte cunoscut in Africa si Asia. Este cultivat in plantatii specifice in zonele tropicale si este folosit pentru tratarea unor boli sau pentru tratamente cosmetice. In ultimii 20 de ani planta a ajuns si in tara noastra si este folosita adesea ca si ornament in locuinta. Putini sunt insa cei care au idee ca florile de hibiscus, trandafir chinezesc sau nalba mare asa cum se mai cheama planta reprezinta un adevarat miracol pentru sanatate. Locuitorii Malaeziei spre exemplu folosesc planta pentru realizarea de sucuri proaspete. Este o importanta sursa de vitamina C si antocianozide. Medicina indiana foloseste radacinile plantei pentru vindecarea tusei si pentru realizarea de tratamente impotriva caderii si albirii parului. In ceea ce priveste tratamentele pentru par nu putem decat sa ii credem pe cuvant. Toata lumea stie ca indiencele au un par superb indiferent de varsta. Putin cunoscut in tara noastra, ceaiul de hibiscus are proprietati calmante, reconfortante si are darul de a combate stressul. Mai trebuie sa spunem despre el ca este antihipertensiv, este un excelent diuretic, ajuta chiar si in curele de slabire, este antiseptic, este tonifiant si stimuleaza activitatea cerebrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi certati cu legea, sanctionati de politisti

Zeci de soferi certati cu legea au fost trasi pe dreapta in weekend. Politistii rutieri au lasat fara permis mai multe persoane. Cei mai multi soferi au fost amendati pentru viteza. Cei cu dosare penale sunt insa mari iubitori de licori bahice. Primul este un talmacean in varsta de 39 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro