Guvernantii atenteaza la indemnizatiile mamelor

Hila Ovidiu

Pentru ca nu mai au bani la buget si nu vor avcea de unde sa plateasca maririle de salarii, guvernantii vor sa isi bage mana si in indemnizatiile mamicilor. Se incearca plafonarea acestora la sume cuprinse intre 5 mii si 10 mii de lei. Cea mai mica indemnizatie pe care o castiga o mama la momentul de fata este de 1235 de lei.

Guvernantii vor sa bage mana in buzunarul mamicilor. Acestia spun ca pentru utilizarea eficienta a bugetului ar fi nevoie de plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului la un nivel maxim care sa nu depaseasca 10 mii de lei. Declaratia a fost facuta de catre Sevil Shaidehh, cea care spune ca se discuta pe langa plafonare si despre posibilitatea de a creste de la 2 la 4 ani perioada maxima in care mamicile pot ramane acasa alturi de pruncii lor. La momentul de fata indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este de 85 la suta din media veniturilor nete realizate de catre mama in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu poate fi insa mai mica de 85 la suta din cuantumul salariului minim brut garantat in plata la nivel de tara. Practic o tanara mama, intrata in concediu maternal, incaseaza o indemnizatie de 1235 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

In prag de inchisoare pentru infractiuni rutiere si fals in declaratii

Un sibian in varsta de 48 de ani risca sa ajunga dupa gratii pentru fals in declaratii. Acesta a condus fara permis un autoturism si din lipsa experientei la volan a avariat o masina parcata regulamentar. Sibianul este cunoscut vechi al politistilor rutieri. A fost prins circuland fara permis in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro