Gripa aviara in 6 judete din tara

Hila Ovidiu

Focar de gripa aviara in apropiere de judetul Sibiu. eprezentantii ANSVSA spun ca au gasit pasari infectate cu virusul aviar in localitatea Ucea de jos din Brasov dar si in Mures. In total in tara noastra au fost constatate 6 astfel de focare. Autoritatile fac apel la calm din partea populatiei si spun ca nicio exploatatie comerciala autorizata nu a fost pana acum atinsa.

Reprezentantii ANSVSA spun ca pana la momentul de fata au fost confirmate in tara noastra 12 cazuri de gripa aviara la pasari domestice. Acestea au fost depistate in 6 judete ale tarii. In doua dintre cazuri vorbim despre judete apropiate Sibiului. In total mai bine de 1100 de pasari au fost rapuse de boala sau ucise pentru a preveni extinderea virusului. La momentul de fata cele mai multe cazuri de gripa aviara au fost confirmate in judetul Tulcea unde vorbim despre 4 focare active. Au mai fost confirmate 2 focare in Prahova, unul in Bacau, unul in Brasov, unul in Mures si alte doua la Constanta. Cei de la ANSVSA spun insa ca populatia nu trebuie sa se ingrijoreze pentru ca in nicio exploatatie autorizata nu au fost depistate cazuri. Oamenii sunt totusi sfatuiti sa cumpere carne de pasare si oua doar din magazine autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

323,5 milioane de lei, bugetul estimat al judetului

Cresterile salariale din administratie afecteaza bugetul de investitii al Consiliului Judetean Sibiu. Daniela Campean, presedintele CJ, spune ca aproximativ 30 de milioane de lei vor merge catre plata cresterilor salariale. Bugetul din acest an al judetului este de 323,5 de mii de lei. Proiectul de buget al Consiliului Judetean va […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro