goFM.ro: Copiii atei sunt mai altruisti decat cei credinciosi

admin

Se pare ca religia nu indeamna la altruism – cel putin asa arata rezultatele unui studiu, potrivit caruia copiii atei ar fi mai generosi decat cei credinciosi.

Altruismul este o calitate care li se insufla copiilor in cursul educatiei religioase. Aceasta calitate s-ar manifesta insa mai mult in randul copiilor proveniti din familii de atei.

Aceasta este concluzia unui studiu aparut in revista Current Biology si realizat de cercetatori de la Universitatea din Chicago, care au vrut sa masoare in ce fel influenteaza religia comportamentele sociale.

Desfasurata in sase tari (Canada, China, Iordania, Turcia, Statele UniTe si Africa de Sud), cercetarea s-a concentrat pe comportamentul social a 1.170 de copii de la 5 la 12 ani.

Autorii studiului au evaluat nivelul practicarii religiilor in familie, dupa ce au impartit copiii in trei grupe: atei, crestini si musulmani, relateaza MetroNews.fr.

Fiecare copil a vizionat videoclipuri care prezentau alti copii imbrancindu-se sau trantindu-se. Cercetatorii le-au solicitat sa noteze nivelul de „rautate” si pedepsele meritate de cei vinovati, pe o scara gradata.

Credinciosii si ateii sunt diferiti la nivelul creierului

S-a constatat ca altruismul nu este o calitate definitorie a copiilor proveniti din familii practicante ale unei religii. Acestia au prezentat o inclinatie pentru aplicarea unor sanctiuni mai severe decat copiii din familii care nu apartineau niciunei religii. Copiii credinciosi au propus pedepse mai severe decat cei atei.

Concluzia ar fi ca educatia religioasa ii face pe copii severi, empatia fiind totusi o calitate umana specifica, dar, dupa cum arata studiul, inegal impartita, incheie sursa citata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A doua rundă de consultări a preşedintelui cu partidele: luni - PSD şi PNL, marţi - UDMR, UNPR, ALDE

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor politice parlamentare, pe care îi invită la o nouă rundă de consultări pentru desemnarea premierului, PSD şi PNL fiind chemate luni seară, iar marţi – UDMR, ALDE, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro