Frumos. Ceramic. Folositor. Un alt fel de targ al olarilor

Hila Ovidiu

De miercuri sibienii si nu numai sunt invitati la un alt fel de targ al olarilor. Incepe in Muzeul in aer liber cea de-a IV-a editie a targului “Frumos. Ceramic. Folositor.”

Targul debuteaza miercuri cu o conferinta despre olarit. Publicul are ce vedea insa de joi cand in Muzeul in aer liber vor fi prezenti 25 de olari in tara noastra si din Ungaria. Acestia se vor intrece in manuirea rotii de olarit. Ba mai mult, vor si gati delicioase preparate culinare in ulcelele proaspat arse in cuptorul din muzeu. Se vor prepara mancaruri traditionale iar comisiile de jurizare formate din bucatari si olari vor decine cine este cel mai iscusit intr-ale olaritului si intr-ale gatitului in egala masura. Vor fi prezenti olari din cele mai vechi centre de olarit ale tarii noaste. Vorbim aici despe Turda si Vama. In weekend vizitatorii vor putea invata sa foloseasca roata de olarit in cadrul atelierelor interactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bisericuta in care, daca te rogi cu sarg, ti se indeplinesc dorintele

Sute de oameni merg in fiecare zi la “Bisericuta” de langa Gara pentru a se ruga. Capelei romano-catolice i s-a dus vestea cum ca, oamenilor care vin sa se roage si sa dea acatiste aici li se indeplinesc cele mai arzatoare dorinte. Datele istorice arata ca micutul lacas de cult […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro