Ford continua politica de concediere

admin

Ford Motor intentioneaza sa concedieze aproximativ 10% din forta sa de munca la nivel global, pentru a-si majora profitul si pretul actiunilor.

Informatia a fost publicata de Wall Street Journal (WSJ), care citeaza surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Anul trecut, actiunile Ford au scazut la Bursa de la New York cu 14%, dupa ce producatorul auto american a avertizat ca investitiile in noile tehnologii (vehiculele autonome si serviciile de mobilitate) vor reduce profiturile in 2016 si 2017, inainte de a se redresa in 2018.

Planul privind concedierile ar urma sa fie anuntat saptamana aceasta, sustine WSJ.
Un purtator de cuvant al Ford a apreciat ca informatia este o „speculatie”, desi a confirmat ca „reducerea costurilor si eficientizarea activitatii raman parte a eforturilor companiei de majorare a profiturilor”.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume, aproximativ jumatate din personal este in SUA, unde cresterea vanzarilor auto a incetinit, dupa boom-ul din ultimii ani.

In primul trimestru din 2017, castigurile ajustate ale Ford au scazut cu 42%, in timp ce rivala General Motors a anuntat ca este in grafic pentru un nou profit anual record. Recent, directorul general Mark Fields a anuntat reduceri de costuri de aproximativ trei miliarde de dolari anul acesta.

Ford a anuntat recent ca se asteapta in 2017 la un profit inainte de taxe de 9 miliarde de dolari, „un rezultat care este mai mic decat in 2016 din cauza investitiilor planificare in noile oportunitati”. Analistii se asteptau ca Ford sa inregistreze in 2017 un profit inainte de taxe de 9,2 miliarde de dolari, dupa un profit de 10,4 miliarde de dolari in 2016.

Scaderea profitului vine intr-un moment in care Ford investeste in noi oportunitati precum vehiculele autonome si intra pe segmente precum servicii de mobilitate. Obiectivul Ford vrea sa lanseze un vehicul complet autonom, fara volan sau pedale, in 2021.

Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iohannis se intalneste cu Trump si cu Macron

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni pentru prima oara cu omologul sau american, Donald Trump, saptamana viitoare, cu ocazia Summit-ului NATO de la Bruxelles. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Puscalau, a anuntat agenda sefului statului pentru urmatoarele doua saptamani. Astfel, Klaus Iohannis va participa, pe 25 mai, la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro