Flirtul online, intre joaca si tradare. De fapt, ce inseamna si cum ar trebui procedat?

admin

Exista cupluri in care unul sau amandoi partenerii flirteaza online. Acest comportament poate fi vazut, depinde de ochii privitorului, ca o joaca sau ca o tradare. De fapt, ce inseamna?

„Inselatul presupune fuga din relatia in care esti, iar acest lucru se poate face online sau nu”, explica pentru Ziare.com George Chiriacescu, psiholog clinician si psihoterapeut adlerian (www.animaetanimus.ro).

Pentru un astfel de comportament „sunt necesare resurse de timp, afective”. In plus, un astfel de comportament poate fi doar un preambul pentru o intalnire efectiva, mai explica psihoterapeutul.

Pana la tradare, sa nu uitam insa ca „tot ce inseamna flirt reprezinta si o joaca. Este evident ca aduce placere, este tabu, poti sa prezinti o imagine despre sine mult cosmetizata, iti poti folosi fantezia pentru a completa imaginea persoanei cu care discuti”. Tocmai de aceea, poate deveni chiar o adictie, afirma George Chiriacescu.

Chiar daca e mult joc la mijloc, „e aproape imposibil sa nu te ingrijorezi, sa te superi, sa te simti ranit”, daca esti tu partenerul care a dat peste un mesaj incriminator.

Ce-ar trebui facut atunci? „Daca mai vrei sa dai o sansa relatiei, poate este bine sa discuti cu partenerul. Trebuie identificat scopul din spatele comportamentului.

Asta se poate deslusi acasa sau se poate cere sprijinul terapiei de cuplu. Situatia trebuie tratata de la caz la caz si vazut care este dinamica cuplului, a fiecarui membru in parte si ce cauta acesta”, explica specialistul.

Cand este exclus un astfel de comportament sau ce se poate face, unde ar trebui lucrat pentru ca el sa nu mai apara? Aici e de folos „Teoria celor 4 C”, dezvoltata de catre Betty Lou Bettner, explica psihologul. Aceasta spune ca pentru a fi stabil din punct de vedere psihologic este necesar „sa fii CONECTAT cu ceilalti, sa te simti CAPABIL, sa stii ca fiecare CONTEAZA si este valoros si sa ai CURAJ”. Cand toate acestea exista in viata de cuplu, evadarea din relatie nu mai are sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

NICIUN FILM ROMÂNESC LA CANNES 2017

După Cannes 2016, când „Le Figaro” titra: România – țară mică, cinema mare. Domină competiția, a venit și reversul medaliei: niciun film românesc nu este prezent în acest an la Cannes 2017. Apropos de asta Cristi Mărculescu comentează (am așteptat să se stingă ecourile ca să-l preiau), că ni s-au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro