Firme controlate de zeci de ori de catre inspectorii ITM

Hila Ovidiu

Inspectorii de munca le-au pus gand rau tuturor agentilor economici care nu respecta legea. Au mers de zeci de ori la firme care au primit plan de conformare sau carora angajatii le-au facut reclamatie. Sunt angajatori care au fost vizitati de catre specialistii ITM si de 80 de ori intr-un an. Legislatia romaneasca spune ca o firma trebuie sa fie controlata de catre cei de la ITM cel putin o data la 2 ani. sunt insa firme in Sibiu carora inspectorii le trec pragul de zeci de ori pe an.Din 2008 si pana in prezent in evidentele ITM-ului au fost inregistrate 3676 de firme care au fost controlate doar o singura data. Majoritatea au fuzionat, si-au schimbat denumirea sau au fost pur si simplu desfiintate. La polul opus se numara societati comerciale care au fost controlate de cateva zeci de ori intr-un singur an. Si asta pentru ca fie le-au fost date masuri de punere in legalitate fie au avut reclamatii de la fostii angajati.
Printre cel mai des controlate unitati se numara holdingurile, firmele care se ocupa de fabricarea masinilor dedicate agriculturii si exploatarii forestiere, cele care se ocupa de repararea masinilor, cele care transporta marfa sau calatori, cele care se ocupa de turism, cele care inchiriaza si fac leasing pentru autoturisme sau masini industriale, cele care se ocupa de consultanta pe diferite domenii, cele care repara articolele fabricate din metal sau cele care se ocupa de fabricarea componentelor auto.
Acolo unde a fost cazul s-au dat amenzi drastice. Pe primul loc in topul controalelor este un operator economic cu mai multe firme pe varii domenii de activitate care a reusit sa adune pana in acest moment 79 de controale. Cel de-al doilea loc in top este ocupat de un alt agent economici cu mai bine de 30 de controale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rugaciuni si huiduieli in fata bisericii...

Mai bine de 3 mii de tineri din Sibiu au iesit miercuri seara in strada chiar si dupa caderea Guvernului. Oamenii au marsaluit in Piata Mare, au mers apoi pe strada Mitropoliei si nu s-au oprit pana nu au ajuns pe Bulevardul Mihai Viteazu. Cu totii au cerut plecarea din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro