Final de sezon gripal

Hila Ovidiu

Contrar asteptarilor numarul de viroze si afectiuni pulmonare a scazut. La fel si numarul suspiciunilor de gripa. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca sezonul gripal a ajuns la final.

In ultima saptamana numarul de infectii respiratorii a scazut cu doua cazuri. Asta in conditiile in care cei de la Directia de Sanatate Publica se asteptau la o crestere a numarului de imbolnaviri date fiind oscilatiile de temperatura din ultimele zile. Cei mai multi bolnavi au fost copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. In scadere a fost si numarul de afectiuni pulmonare. Pentru saptamana aceasta au fost raportate 335 de cazuri. In 16 la suta dintre acestea a fost necesara internarea dat fiind faptul ca vorbim despre copii cu varste de sub un an. A scazut si numarul de suspiciuni de gripa. In ultima saptamana au fost inregistrate doar 6 cazuri comparativ cu cele 8 de saptamana trecuta. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca sezonul gripal poate fi declarat incheiat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DGASPC :autosesizare in cazul "Faust"

Directia pentru Protectia Copilului s-a autosesizat in cazul minorelor care apar in celebra piesa de teatrul “Faust” pusa in scena de catre actorii sibieni. Decizia vine dupa ce un psiholog din Sibiu a tras un semnal de alarma cu privire la faptul ca desi piesa este interzisa tinerilor cu varste […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro