Filme de zile mari

Hila Ovidiu

Astra Film Festival a debutat luni seara la Sala Thalia. Primul film rulat s-a intitulat “Phenianul meu iubit” si a tratat un subiect de mare actualitate in aceste zile:conflictele dintre Coreea de Nord si cea de Sud. Organizatorii spun ca editia din acest an este incarcata de povesti uluitoare.

astra_film_festivalPhenianul meu iubit a fost filmul care a deschis luni seara cel mai mare festival de film documentar din Sud-Estul Europei. Documentarul prezinta povestea regizoarei Yong Hi Yang care incearca sa inteleaga loialitatea politica a propriului tata fata de Coreea de Nord si ideologia Marxista. Tatal acesteia, desi a plecat inca din tinerete din Coreea de Sud in Japonia continua sa aiba o simpatie deosebita pentru Coreea de Nord. Simpatie atat de puternica incat se declara nord coreean datorita viziunii sale politice. Tanara regizoare a prezentat in film practic propria viata alaturi de familia ei si impactul alegerilor facute de catre tata. Filmul a fost proiectat luni seara intr-o sala plina de oameni. organizatorii Astra Film Festival spun ca si zilele urmatoare sunt pline de povesti reale menite sa ridice semne de intrebare sau sa dea raspunsuri la care nimeni nu s-a gandit pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lovit pe trotuar

Ce faci cand lovesti un batran cu masina chiar daca acesta este pe trotuar? Duci repede victima la spital si dai bir cu fugitii!!! Toata povestea s-a intamplat la Saliste. Politistii incearca acum sa dea de urma soferului vinovat de producerea accidentului. Accidentul s-a produs in Saliste aproape de orele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro