Filme de top de la Astra Film Sibiu, proiectate la Cluj!

Hila Ovidiu

Cele mai bine cotate documentare proiectate la Astra Film Sibiu 2015, ajung în premieră la Cluj-Napoca în perioada  22 și 24 ianuarie, în cadrul Astra Film on Tour. Proiecţiile vor avea loc la Cinema Victoria.

Vineri, 22 ianuarie, programul Astra Film on Tour ia start de la ora 17:30 cu filmul Spartacus & Cassandra, in regia Ioannis Nuguet, anunţă Astra Film.

Distins cu Marele Premiu la Astra Film Festival 2015, documentarul este o incursiune în lumea a doi frați romi de origine română care locuiesc în periferia Parisului prinși într-o confruntare decisivă pentru viitorul lor: o viață în sărăcie pe străzi alături de părinții lor ori o viață mai sigură cu un acoperiș deasupra capului și acces la educație alături de o familie adoptivă.
De la ora 19:00, publicul clujean va urmări filmul Outside (regia Andrei Schwartz) – Premiul pentru cel mai bun documentar, competiția România. Inițial filmul prezintă lupta unui pușcăriaș cu vina și cu viața în afara închisorii, însă în final întreaga poveste ia o turnură derutantă.

În a 2-a zi (sâmbătă, 23 ianuarie 2016), de la ora 17:30 controversatul The Wolfpack (regia Crystal Moselle) face cunoscută viața a șase frați adolescenți a căror tată a decis că trebuie să-i protejeze de societate, așa că nu le-a permis niciodată să părăsească apartamentul în care locuiesc situat chiar în centrul New York-ului, în schimb le-a dat undă verde la colecția sa de filme de ficțiune. dolescenții nu au niciun fel de percepție a realității, în schimb își petrec timpul reconstituind scene din filmele preferate.

De la ora 19:00, filmul I am the People (regia Anna Roussillon) urmărește modul în care Farraj, un om simplu care se ocupă cu cultivatul pământului, trăiește revoluția egipteană din fața televizorului, în comparație cu conaționalii săi aflați în miezul revoltei.

În ultima zi de Astra Film on Tour – duminică, 24 ianuarie 2016, de la ora 20:00 este programat filmul The Seven dwarfs of Auschwitz (regia Ursula Macfarlane). Șapte frați pitici din Maramureș, cântăreți și interpreți, ajung în timpul ocupației naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele, în mod miraculos, tocmai acesta este și motivul pentru care scapă cu viață. Left on Purpose (regia Justin Schein), proiectat de la ora 21:00, este un film despre prietenia dintre regizor și Mayer Vishner, un fost activist care se luptă cu depresia clinică, alcoolul, drogurile și cu frica de a nu deveni o povară pentru ceilalți. În timp ce foștii lui colegi au renunțat treptat la activism, discursul său anti-sistem rămâne viu și i se întipărește tot mai preganant ideea sinuciderii ca ultim act politic.

Accesul la proiecții se face pe bază de bilet sau abonament. Prețul unui bilet pentru o singură proiecție este de 10 RON (preț întreg) și 8 RON (preț redus), iar un abonament care asigură acces la toate proiecțiile costă 30 RON.
Astra Film On Tour la Cluj este organizat de Astra Film Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Turcan cere alegeri pentru primari în DOUĂ tururi!

Co-preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, cere Guvernului şi parlamentarilor “să nu permită” organizarea de alegeri locale cu un singur tur de scrutin pentru primari. Turcan susţine că, astfel, PNL întăreşte mesajul societăţii cu privire la alegerea primarilor şi cere alegeri în două tururi pentru aceştia. “PNL a reuşit să impună […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro