Femeile la menopauza pot ramane insarcinate printr-o metoda ce ajunge si in Romania

admin

O procedura prin care femeile aflate la menopauza pot deveni mame va fi implementata in curand in Romania.

„Urmeaza sa o aplicam in urmatoarele saptamani in Bucuresti, pentru ca ne propunem nu doar sa atragem aici, in Grecia, pacientii din Romania, ci si sa dezvoltam aceasta procedura in Romania, ceea ce va insemna o dezvoltare a turismului medical in Romania”, a precizat prof. dr. Konstantinos Pantos, specialist in infertilitate din Grecia, care a coordonat cercetarile asupra noii proceduri medicale, la o conferinta medicala desfasurata la acest sfarsit de saptamana in insula Ithaca.

Medicul Andreas Vythoulkas, specialist in infertilitate in cadrul clinicii Genesis Athens Bucuresti, a spus ca Romania urmeaza sa fie a doua tara, dupa Grecia, in care va fi implementata noua procedura.

„Procedura respectiva s-a intamplat si se intampla in Grecia. Femei din diferite tari au ajuns in Grecia si s-au obtinut rezultatele respective. (…) In Romania procedura trebuie sa fie acreditata, sunt niste lucruri care trebuie sa se intample pentru ca intr-o tara o procedura sa fie folosita. (…) Toti avem interesul ca lucrurile sa mearga mai departe si eu zic ca or sa mearga destul de repede, pentru ca exista o colaborare foarte buna”, a declarat Andreas Vythoulkas.

Medicul a explicat, pe scurt, in ce consta noua procedura medicala.

„Se preia sange de la femeia respectiva, se prelucreaza, este o anumita categorie de celule care se aleg si celulele respective sunt injectate pe ovare. Dupa cateva zile vedem cum raspunde femeia respectiva. S-a demonstrat ca o mica rezerva ovariana ramane in ovare si dupa ce femeia intra la menopauza si cu procedura respectiva activam rezerva respectiva, astfel incat sa putem sa obtinem o sarcina”, a precizat Andreas Vythoulkas.

In opinia sa, metoda vine in intampinarea problemelor multor familii care, din cauza stilului de viata actual, se decid prea tarziu sa aiba copii.

„In viata noastra de astazi uitam sa facem copii si cand ne trezim ca poate e momentul sa avem copii, femeile sunt deja la premenopauza sau menopauza. (…) Multe femei se decid sa aiba un copil la 35-36 de ani. (…) A fost pana acum la nivel de studiu si primele rezultate au fost inregistrate acum o luna de domnul profesor Pantos. (…) Este o speranta reala pentru toate femeile care acum au o sansa in plus sa aiba copii, cu materialul genetic propriu”, a mai spus doctorul Vzthoulkas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident pe Calea Cisnadiei. Victima, un barbat din Sibiu, a fost acrosat pe trecerea de pietoni.

Astazi a fost o zi neagra pentru un sibian in varsta de 67 de ani, care s-a angajat in jurul orei 14 sa traverseze pe Calea Cisnadiei. Desi aflat pe trecerea de pietoni, un autoturism marca Matiz l-a accident pe sectogenarul care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. Politia ajunsa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro