Farmacia din munti

alin

Daca treceti pe la piata, nu ocoloti taraba cu conuri si muguri de brad. Asta daca doriti ca la venirea sezonului rece, sa ocoliti farmacia. Siropul de brad este un adevarat medicament maturist care alunga racelile in perioada iernii.

Actiunile fitoterapeutice ale mugurilor si conului de brad stau la baza multor tratamente. Sunt bine cunoscute in popor efectele de vindecare a afectiunilor laringelui, traheei si bronhiilor, efectul de calmare a tusei si de tamaduire a pneumoniei, pleureziei, bronsitei cronice, astmului bronsic si tuberculozei. Datorita actiunii expectorante, bactericide, revulsive, antiinflamatoare si fluidizante a secretiilor bronhice, padurile de brad constituie un mediu excelent, in care se amenajeaza sanatoriile pentru refacerea sanatatii bolnavilor cu afectiuni respiratorii. In acest mediu se vor fortifica plamanii, caile respiratorii, iar respiratia va fi mai profunda si usoara.

In bolile digestive, preparatele din muguri si cetina de brad au efecte benefice, intervenind in gastroenterite, litiaza biliara, colici abdominali la frig, infectii intestinale, colite de fermentatie, vome, diaree, balonari, parazitoze si lipsa poftei de mancare. Afectiunile renale, localizate la rinichi sau la vezica urinara, isi gasesc leacul cu ceaiuri sau siropuri de brad, mai ales cele manifestate prin infectii si inflamatii renale, cistite, nefrite, pielite, metrite sau hemoragii uterine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O noua moda

Politistii va indeamna sa va gravati numarul de inmatriculare pe oglinziile lataerale ale autoturismelor. In ultima perioada, aceste ,,piese auto’ ale masinilor au fost preferatele hotilor. La negru olinzile furate de la masini de lux se vand cu cateva sute de lei. Hotii specializati in comiterea furturilor de si din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro