Fara bani pentru mediatori!

Hila Ovidiu

Mediatorii de munca in strainatate nu mai au voie sa ceara bani de la cei pe care ii ajuta sa isi gaseasca job-uri in afara tarii. Legislatia privind contractele de mediere a fost modificata dupa ce tot mai multi romani s-au plans de faptul ca au platit sume considerabile unor persoane care ar fi trebuit sa le gaseasca de munca in strainatate dar care, dupa ce s-au vazut cu banii in buzunar, au disparut fara urma.

De-a lungul ultimilor 5-6 ani, numai in judetul Sibiu zeci de persoane au fost “tepuite” cu legea in mana de catre persoane care se ocupau de intermedierea si plasarea fortei de munca in strainatate. Dornici sa scape de saracia din Romania zeci de sibieni au platit sume cuprinse intre 500 si cateva mii de lei unor persoane care se ocupau de medierea muncii. Cand au vazut ca nu primesc joburile visate sibienii au depus plangeri la Politie si la ITM. Legea le permitea insa mediatotilor sa incaseze sume de bani fara a le oferi oamenilor concret contractul de angajare. De luna aceasta insa legislatia a fost modificata. Agentii de plasare nu mai au voie sa ceara bani de la persoanele care vin sa le ceara ajutorul pentru a-si gasi un loc de munca in strainatate. Contractele de mediere se fac gratuit si trebuie sa contina denumirea angajatorului din straintate, tara pentru care se face medierea in vederea angajarii, adresa, numarul de telefon, descrierea muncii si a conditiilor de munca, durata timpului de munca, durata contractului de munca, salarizarea, conditiile de transport si de locuit. Tot ca o noutate, dupa noua lege, persoanele fizice nu mai au voie sa presteze servicii de mediere. Agentiile de plasare care pretind si percep tarif de mediere, comisioane sau alte taxe risca amenzi usturatoare.

Sibienilor li se recomanda de asemenea sa nu plateasca sume de bani cu titluri de garantii, intocmire cv, traducere de documente, procesare acte sau consultanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inca un caz de gripa la Sibiu

A fost confirmat un nou caz de gripa la Sibiu. Victima este o fetita in varsta de 6 ani. Este cel de-al saptelea caz de gripa confirmat in judetul nostru. Gripa continua sa faca ravagii in tara noastra. Sunt mii de cazuri confirmate cu laboratorul iar la nivel national 114 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro