Facturi mai mari pentru apa si canalizare

Hila Ovidiu

De la 1 iulie sibienii platesc mai multi bani pentru apa si canalizare. Scumpirile se datoreaza finalizarii lucrarilor de apa si canalizare moderna la Sibiu si realizarea statiei de la Mohu. Cresterile vor fi de 15 procente pentru canalizare si 10 procente pentru apa potabila.

canalizareCel care vine cu explicatii in acest sens este chiar seful societatii de apa Mircea Niculescu. In anul 2009 tarifele de apa erau de 1,97 de lei iar cele de canalizare de 1 leu in Sibiu pentru un metru cub de apa. Aceleasi tarife erau practicate si pentru Statiunea Paltinis. In Cisnadie tarifele erau de 1, 11 pentru apa si de un leu pentru canalizare. Cel mai ieftin tarif de apa era la Avrig. Preturile au crescut in Sibiu cu aproape 8 la suta pentru apa respectiv 6 procente pentru canalizare in anul urmator. 1 iulie 2011 a adus o crestere cu 3,60% respectiv 5,80 la suta. Urmatoarea scumpire a tarifelor pentru apa si canalizare a fost aplicata incepand cu data de 1 iulie 2012. Atunci tarifele s-au marit cu 3,60 la suta pentru apa si 4,60 pentru canal. In 2013 pretul apei potabile nu a mai crescut insa costurile de canalizare s-au majorat cu 10 procente iar de la 1 iulie 2014 tarifele pentru canal au crescut cu inca 16,4 la suta. Anul acesta preturile vor creste cu 10 procente pentru apa potabila si 15 procente pentru canalizare. In medie factura va fi mai mare cu putin peste 12 procente. Majorarea a fost aprobata de consilierii locali in aceasta saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Masuri drastice la Regina Maria dupa un conflict intre elevi

Din dimineata acestei zile nimeni nu mai intra in scolala Regina Maria fara sa se legitimeze. Masura a fost luata dupa ce saptamana trecuta a avut loc o altercatie intre elevi in care au fost implicate si rude ale acestora din afara scolii. Totul s-a petrecut in doar 10 minute […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro