F.O.C

Hila Ovidiu

F.O.C. Flacarile Omoara Copiii. Aceasta este cea mai noua campanie pe care cei de la IGSU o reruleaza in vederea consitentizarii populatiei cu privire la copiii lasati singuri acasa in preajma unor surse de foc nesupravegheate. Statisticile arata ca saptamanal au loc astfel de incidente tragice.

In incercarea de a ne feri de astfel de catastrofe, specialistii ne dau cateva sfaturi cu privire la folosirea surselor de caldura, a instalatiilor de gaze si a celor de electricitate.

 

Pentru a ne feri familia de nenorociri reprezentantii ISU ne recomanda sa supraveghem in permanenta copiii in timp ce folosesc jucarii care sunt limentate direct de la retea, sa eliminam orice posibilitate a celor mici de ajunge la componentele instalatiilor electrice cum sunt prizele sau tablourile electrice si chiar sa fim atenti la instalatia pentru bradul de Craciun si sa nu o lasam in functiune nesupravegheata. De asemenea este bine sa nu folosim instalatii electrice uzate sau defecte. In ceea ce priveste instalatiile pe gaz, reprezentantii legali spun ca ar trebui sa avem foarte mare grija deoarece folosite necorespunzator pot fi extrem de periculoase.In ceea ce priveste sistemele de incalzire a locuintei specialistii ISU ne indeamna sa nu asezam patuturile copiilor sau orice alt obiect de mobilier in imediata vecinatate a sobelor, sa nu lasam copiii sa aprinda focul sau sa se joace cu elementele instalatiilor de incalzire, sa nu le lasam la indemana nici macar aparatele de incalzit sau preparat hrana si evident, sa nu-i lasam sa se joace cu focul. Tot pompierii sunt cei care ne spun sa nu fumam in spatii neamenajate corespunzator si sa nu lasam tigari aprinse nesupravegheate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oamneii care “incalta” Junii Sibiului

Au facut incaltaminte toata viata. Si nu dupa tehnici moderne, ci manual. Vorbim despre oamenii care ii “incalta” pe cei de la Junii Sibiului. Va invitam sa faceti cunostinta cu o parte dintre ei. De zeci de ani de zile lucreaza cu diferite tipuri de piele. Pentru ei, incaltamintea nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro