Expozitii la Casa Artelor

Hila Ovidiu

Expozitie doi in unu la Casa Artelor. Incepand de marti cei care trec pragul institutiei subordonate CNM Astra pot admira pe de-o parte o serie de icoane pe sticla din secolul XIX, un interior de casa taraneasca din Poiana Sibiului, iar pe de alta parte isi pot cumpara jucarii tranditionale pentru copii.

CNM Astra da startul evenimentelor dedicate sarbatorilor de iarna. Marti la Casa Artelor a fost vernisata expozitia “Icoana, sarbatoare in dar”. Aceasta cuprinde cateva zeci de icoane de patrimoniu, pictate pe lemn, datand din secolul XIX. De asemenea mai poate fi admirat si interiorul unei locuinte taranesti din Poliana Sibiului. Scopul acestei expozitii reflecta acodrul dintre traditia si spiritualitatea specifica zonei Transilvaniei. Tot aici Galeriile de Arta Opoulara au realizat o expozitie cu vanzare compusa din jucarii pentru cei mici si obiecte specifice sarbatorilor de iarna. Prima dintre expozitii ramane deschisa publicului pana la finele lunii ianuarie 2013 iar expozitia de jucarii pana in data de 6 ianuarie anul viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape 6 mii de sibieni bolnavi de ficat

Romania este din pacate una dintre tarile cu foarte multi bolnavi de ciroza hepatica sau diferite tipuri de hepatita. De vina pentru aceasta situatie sunt nerespectarea regulilor minime de igiena, consumul excesiv de alcool si tutun sau chiar excesul de medicamente. La Sibiu numarul persoanelor cu afectiuni cronice ale ficatului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro