Evoluţia Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 24345de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 138 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 18146de persoane, iar878persoane au decedat (3în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 331de persoane, dintre care pe ATI 40adulți și 1 minor. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 549de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1165persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de1112persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 49de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de56de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de134solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 159 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 2.040 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 94 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 89 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.250 de lei, dintre care:

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea masurilor privind carantina. Cele 4 persoane de sex masculin sunt din Valchid, au vârsta cuprinsă între 30 și 33 de ani și au fost depistate de polițiști pe stradă. Se aflau sub măsura carantinei ca urmare a revenirii în țară.  

–                           51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție;

–                           9 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei aplicate peroanelor fizice pentru organizarea și participarea la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;

–                           33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 9 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1810 de persoane și 1346 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 10 persoane și  2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru salvarea a doi cetăţeni afgani, din apele râului Timiş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara au intervenit cu operativitate în sprijinul a doi tineri cetăţeni afgani, aflaţi în pericol în apele râului Timiş, încercând să intre ilegal în ţară. Imediat, a fost anunţat un echipaj medical, aceştia fiind transportaţi la spital pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro