Este bataia rupta din RAI ??

admin

Trei studii sepate, publicate recent si conduse de cercetatori de la Universitatea din North Carolina au scos la iveala faptul ca disciplina facuta prin violenta are loc in toate natiile, de la Egipt, la Brazilia, Chile, Europa si America.

S-au descoperit de asemenea si cateva elemente in comun, indiferent de tara in care s-a realizat studiul:

– cea mai mare rata a abuzului fizic are loc in famiile in care parintii sunt mai putin educati

– rata frecventei difera foarte mult in interiorul diverselor comunitati din fiecare tara. De exemplu, in India, intr-o anumita comunitate, copiii erau cel mai des disciplinati prin bataia la fund intr-un procent foarte ridicat, iar intr-o alta comunitate a aceleiasi tari, aceasta metoda era aproape inexistenta. In America, o patrime dintre respondenti au recunoscut ca folosesc aceasta metoda.

– diferentele dintre America si alte tari au fost minore, fiind mai ridicate doar in aceletari in care nivelul de trai este mai scazut.

Desi rata pedepselor fizice este in declin in randul copiilor ingrijiti de o bona, baby-sitter sau alta persoana care se ocupa de copii in locul parintilor, inca un procent destul de ridicat de copii aflati la varsta prescolara sunt batuti cu o curea sau alt obiect de acest tip de catre cei care ii educa.

Studiul concluzioneaza astfel ca desi au trecut 30 de ani de la adoptatea Conventiei asupra Drepturilor Copilului de catre ONU si dupa ce a fost ratificata de 193 de tari membre, un numar mic a sprijinit in mod explicit aceasta conventie prin legi clare. Se diminueaza astfel relatia dintre schimbarea sociala si cea legislativa.

Asculti si urmaresti cu placere goFM ?? E momentul sa ne urmaresti si pe facebook dandu-ne un LIKE aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Casatoriti, dar in paturi separate

Copiii reprezinta si ei o amenintare in sensul ca cei mici ajung sa acapareze patul conjugal si sa doarma frecvent impreuna cu parintii lor. De asemenea, exista un anumit procent de persoane care lasa animalele de casa in pat cu ei. Tehnologia a patruns si ea destul de mult in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro