Epidemie de rujeola in Romania

Hila Ovidiu

Epidemie de rujeola in Romania! 14 persoane si-au pierdut viata pana acum! O a 15-a este suspecta ca ar fi decedat din aceeasi cauza. Culmea este ca, in ciuda tuturor averstismentelor parintii continua sa isi tina copiii nevaccinati.

Ne place sau nu, Romania este asediata de o epidemie de rujeola. Pana la acest moment au fost diagnosticate peste 2300 de cazuri. Cel mai trist este insa faptul ca pana la momentul de fata s-au inregistrat si 14 cazuri de deces. Cele mai multe au survenit in Arad. Pana la momentul de fata in judetul Sibiu nu a fost inregistrat niciun deces din cauza rujeolei. Cel de-al 15 caz de deces este in curs de confirmare insa suspiciunile duc spre aceeasi forma grava de rujeola. La nivel de tara sunt in alerta autoritatile din 34 de judete ale tarii unde au fost inregistrate mai mult de 3 cazuri de rujeola. S-a ajuns la aceasta situatie critica din doua motive. Pe de-o parte ani la rand parintii au refuzat cu vehementa sa isi vaccineze copiii iar pe de alta parte, cel putin la momentul de fata, in mare parte a tarii vaccinul nu este de gasit nici in cabinetele medicilor de familie si nici in farmacii. La Sibiu autoritatile spun ca ar mai avea un stoc suficient de ser imunizant pentru urmatoarele doua luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pietonii in vizorul politistilor

Atentie, pietoni! Politistii rutieri ies vineri in strada! Vizati sunt toti cei care traverseaza neregulamentar. Politistii rutieri vor fila trecerile de pietoni pe parcursul intregii zile de vineri si ii vor sanctiona pe toti cei care traverseaza neregulamentar. Isi vor desfasura activitatea pe cele mai mari bulevarde si strazi din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro