Elevii care nu obtin minim media 5 la Evaluarea Nationala nu se vor mai putea urma cursuri liceale

Ministerul Educatiei Nationale repune Evaluarea Nationala in lista examenelor care conteaza! Astfe, elevii care vor sa urmeze cursurile unui liceu vor fi nevoiti sa obtina medii de minim 5 la probele de examen. In caz contrar acestia vor fi indrumati catre scolile profesionale. Decizia a fost luata de catre Daniel Breaz, ministrul interimar al Educatiei.

Specialistii in invatamant au pareri impartite cand vine vorba despre cea mai recenta decizie publicata in Monitorul Oficial. Unii spun ca se face astfel o selectie fireasca iar altii spun ca pentru un moment de ghinion se distruge cariera unui copil. In ciuda comentariilor insa legea ramane lege iar din acest an scolar cei care nu obtin media 5 la Evaluare vor fi repartizati obligatoriu catre scolile profesionale.

Media de admitere in liceu va fi calculata ca si pana acum, urmand ca media de la Evaluare sa conteze in proportie de 80% iar cea de pe anii de gimnaziu in proportie de 20%.

Pentru clasa a VIII-a prima proba a Evaluarii Nationale este programata petru 15 iunie. Doua zile mai tarziu, in 17 iunie se va sustine proba de matematica iar, acolo unde va fi cazul, in 18 iunie se va sustine proba de limba materna.

Pentru clasa a II-a probele de Evaluare National se vor desfasura in perioada 11-14 mai. Pentru cei de clasa a IV-a sunt alocate zilele de 19, 20 si 21 mai iar pentru cele de clasa a VI-a zilele de 27 si 28 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cercetati penal dupa ce au furat o masina dintr-un garaj si au condus-o prin judet

De plictiseala, 3 tineri au furat in cursul zilei de joi o masina. Distractia lor s-a terminat insa brusc in mainile politistilor. Hotii au fost prinsi si acum au dosare penale. Politistii spun ca joi la orele pranzului o femeie din Racovita a sunat si a anuntat faptul ca i-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro