Dreptate nedreapta

Hila Ovidiu

Legea romaneasca pare din ce in ce mai subreda… Sau asa putem deduce din numarul mare de oameni care se plang de felul in care cei care ar trebui sa imparta dreptatea ii lasa fara casa, fara pamant si chiar fara o bucata de paine. Mitea Nicolae, un batran de aproape 70 de ani ne povesteste cu lacrimi in ochi cum a pierdut in instanta pamantul mostenit din mosi-stramosi pentru care i-a fost eliberat titlu de proprietate si chiar un certificat de la cadastru.

imagesDupa ce in la inceputul saptamanii va prezentam cazul unei femei care s-a trezit in strada dupa ce nu s-a inteles cu nepotii asupra vanzarii casei, in aceasta zi va prezentam un nou caz in care dreptatea pare sa fie…nedreapta.
La cei 70 de ani ai sai, Nicolae Mitea, ne-a spus cu lacrimi in ochi cum dreptatea lui n-a mai fost dreptate si a ramas fara o bucata de pamant pe care o mostenise inca de cand era copil. In incercarea de a-si apara glia, batranul a ajuns prin inchisori, s-a trezit cu pensia injumatatita iar acum nici macar nu mai stie unde sa isi caute dreptatea. Si de aceasta data tot rudele sunt cei care l-au tarat prin tribunale. Barbatul spune ca jumatate din pensie este nevoit sa o dea ca si cheltuieli judecatoresti. Omul spune ca la varsta sa merge sa munceasca cu ziua la oameni pentru a face un ban in plus. Cu ce reuseste sa stranga isi cumpara mancare si isi intretine sotia bolnava de diabet. Femeia a orbit si nu se poate deplasa singura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inscrieri la liceu

Au inceput inscrierile la liceu. Sibienii trebuie sa isi completeze lista de optiuni la scoala pe care au absolvit-o. Pentru cei din alte judete s-a deschis un centru special in sediul inspectoratului scolar. Cu note mai mari sau mai mici dar cu sperante, elevii care au terminat clasa a VIII-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro