Două microbuze cu pasageri şi două autoturisme, blocate pe Autostrada Soarelui

Hila Ovidiu

Două microbuze cu pasageri şi două autoturisme sunt blocate, duminică, pe Autostrada Soarelui, autovehiculele aflându-se în spaţiile de servicii în momentul în care aceasta a fost închisă, iar pompierii din Călăraşi intervin pentru recuperarea oamenilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, pompierii intervin, duminică după-amiază, cu camioane şi autospeciale pentru recuperarea a 19 persoane rămase blocate pe Autostrada Soarelui, închisă din cauza viscolului.

Astfel, la kilometrul 74 al autostrăzii este blocat un microbuz, iar la kilometrul 84 se află un alt microbuz şi două autoturisme. Cele patru autovehicule se aflau în spaţiile de servicii ale autostrăzii în momentul în care autorităţile au luat decizia ca aceasta să fie închisă.

Cele 19 persoane vor fi preluate de camioane şi duse la Lehliu, a precizat reprezentantul ISU Călăraşi.

Alte 103 persoane au rămas blocate, în ultimele ore, pe drumuri din judeţul Călăraşi. Dintre acestea, 79 au fost recuperate de către echipajele pompierilor, iar celelalte şi-au putut continua drumul cu maşinile personale după ce au fost scoase din zăpadă.

În total, echipajele ISU Călăraşi au avut 17 intervenţii pentru recuperarea unor persoane rămase înzăpezite. Una dintre cele mai dificile intervenţii a fost pe drumul dintre localităţile Luica şi Nana, unde un autocar cu 40 de pasageri a rămas înzăpezit. Intervenţia a durat o oră şi 20 de minute.

Pompierii merg la intervenţii având ca antemergător utilaje de deszăpezire, întrucât, deşi ninsoarea a încetat, vântul continuă să bată puternic şi să viscolească zăpada. În aceste condiţii, cu excepţia DN 31 Olteniţa – Călăraşi şi DN 3 B Călăraşi – Borcea, toate celelalte drumuri din judeţ au fost închise.

La punctul de trecere Chiciu – Ostrov – Constanţa bacul nu mai circulă din cauza vizibilităţii scăzute.

Totodată, sute de consumatori din localităţile Olteniţa, Ciohatu, Budeşti, Frumuşani, Dor Mărunt, Cocon, Curcani, Lupşanu, Răzvani, Cuza Vodă, Săruleşti, Belciugatele, Dragalina, Radu Negru, Radovanu şi Grădiştea nu au energie electrică, din cauza avariilor produse de viscol la reţeaua de alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CFR: 39 de trenuri, anulate din cauza viscolului; pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar

Un număr de 39 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului, potrivit ultimei situaţii transmise de CFR, care anunţă că a fost redus numărul de trenuri pe zece tronsoane şi că pasagerii trebuie să plece la drum doar dacă este necesar. Compania Naţională de Căi Ferate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro