Dosar penal si anchete peste anchete dupa incidentul de la Balea

Hila Ovidiu

Panica printre turisti la Balea. Sistemul de urcare si coborare cu telecabina s-a defectat si mai multe persoane au fost ranite. In cursul acestei zile doar o singura victima a mai ramas internata. S-a deschis un dosar penal in cauza iar autoritatile incearca acum sa gaseasca vinovatii.

Totul s-a intamplat duminica dupa amiaza cand telecabina s-a defectat si mai multe persoane au fost ranite. O parte dintre turisti au fost coborati pe jos si mai apoi cu masinile de interventie iar pentru raniti s-a solicitat inclusiv un elicopter SMURD. Din primele cercetari se pare ca telecabinele au ramas fara frane. Pana la urma 5 turisti romani si straini au fost transportati la Spitalul din Sibiu. Din fericire ranile au fost usoare. In multe dintre cazuri nu a fost nevoie de internare. In acest caz a fost deschis un dosar penal. La prefectura reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, ai Politiei si ai Inspectoratului de Munca au anuntat deschiderea de anchete pentru gasirea vinovatilor. Accidentul de la Balea va fi cercetat si de catre specialistii ISCIR din Brasov. Ceea ce se stie pana la momentul de fata este ca ultimele lucrari realizate la telecabina sunt inca in garantie. Transfagarasanul se va deschide cel mai probabil publicului larg incepand cu data de 1 iunie. Pana atunci singura cale de acces pentru urcare sau coborare ramane telecabina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De la 1 iunie, avem acces gratuit si nelimitat in timp la Monitorul Oficial online

Cetatenii vor avea acces gratuit si permanent la varianta electronica a Monitorului Oficial, insa doar la Partea I si Partea II, incepand din 1 iunie 2017. Astfel, Regia Autonoma „Monitorul Oficial” va pune la dispozitia tuturor utilizatorilor formatul tiparit contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro