Donatiile pentru „Cumintenia Pamantului” vor fi restituite

Hila Ovidiu

Dupa ce au facut apel la romani sa doneze, iar acestia au si facut-o, mai marii neamului si-au dat seama ca nu au cadrul legal pentru a cumpara din donatii “Cumintenia Pamantului”. Din aceasta cauza banii donatorilor vor fi restituiti pana la finele anului viitor.

Luni in sir cei care au lansat campania de donatii pentru “Cumintenia Pamantului” au cerut romanilor sa doneze minim 2 euro pentru salvarea operei brancusiene si ramanerea ei in patrimoniul statului. La tot atatea luni dupa ce ne-au spus ca “Brancusi e al nostru” sau “Brancusi e al meu si al meu” aceleasi autoritati au descoperit ca nu au cadrul legal pentru a achizitiona din donatii opera de arta. Asa ca banii celor care au donat ar putea fi restituiti. Proprietarii de drept vor putea reintra in posesia sumelor numai dupa ce vor depune o cerere scrisa. Restituirea donatiilor trebuie sa se faca cel tarziu pana in ultima zi a anului viitor. Campania de restituire va incepe cel mai probabil din vara daca luam in considerare ca procedura, conditiile si termenele de restituire a sumelor donate trebuie sa fie stabilite prin Hotarare de Guvern pana cel tarziu la data de 30 iunie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liber la angajari pentru Spitalul Judetean

Spitalul judetean  va face in curand noi angajari. Consilierii judeteni au aprobat cresterea organigramei cu mai bine de 15 posturi. Se vor angaja asistenti, infirmieri sau registratori medicali. Consiliul Judetean a aprobat luna aceasta suplimentarea posturilor pentru Spitalul Judetean. Daca la momentul de fata spitalul are 2134 de angajati, dupa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro