Donatie pentru „Cumintenia Pamantului”

Hila Ovidiu

Dar din dar se salveaza “Cumintenia Pamantului”. Seful CNM Astra, Ciprian Stefan a anuntat ca va dona suma de 500 de lei pentru ca opera brancusiana sa ramana in tara noastra. A tinut sa mentioneze ca banii provin din buzunarul propriu si nu au nici o legatura cu politica.

Cumintenia Pamantului este una dintre operele etalon pentru creatia brancusiana. Este una dintre putinele piese pentru care sculptorul nu a mai incercat si alte versiuni. Ea apartine insa unor colectionari privati care au mostenit-o. Pentru a ramane in patrimoniul Statului Roman insa aceasta trebuie cumparata. Vanzatorii au cerut 11 milioane de euro, suma care initial trebuia platita in 2 saptamani. Dupa negocieri cu Ministerul Culturii s-a decalat insa termenul si au fost deschise conturi in mai toate bancile tarii in care oamenii pot face donatii pentru achizitionarea sculpturii. Liniile de donatii au fost deschise la inceputul acestei saptamani. Printre primii donatori se numara si seful CNM Astra care a spus ca va da 500 de lei.

Ciprian Stefan spune ca se astepte ca foarte multi sibieni sa doneze dat fiind faptul ca Sibiul este un oras cu puternic iz cultural.

Guvernul roman aloca suma de 5 milioane de euro. Restul de 6 milioane trebuie sa se stranga din donatii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Refugiul Caltun, distrus de catre cei pe care i-a adapostit

Podeaua refugiului Caltun a fost transformata in “sita” de catre cei care au folosit refugiul fara a se sinchisi sa isi dea jos coltarii. Pe pagina de socializare a Serviciului Public Salvamont Sibiu au aparut cateva imagini in care se vede dezastrul lasat in urma de catre turistii care au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro