Documentare la Zilele Culturale ale judetului

Hila Ovidiu

Din weekend incepe editia de toamna a Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu. Cei de la Astra Film s-au pregatit temeinic pentru acest moment. In prima saptamana vin cu doua productii oferite publicului in premiera.

ndexPrima oprire a caravanei este la Marginimea Sibiului, in Jina. Proiectiile incep la ora 19.00. pelicula „Poarta de sud a Transilvaniei” a fost prezentata pana acum doar in cercuri restranse. Ea ajunge acum si la publicul larg. Este un film care prezinta judetul Sibiu atat din perspectiva turistica cat si din perspectiva economica. Filmele vor pfi proiectate pe un ecran urias intr un spatiu de-a dreptul mirific:Sesul Jinarilor.. Filmul s-a dovedit a fi un adevarat succes. Pe internet a reusit sa stranga in mai putin de doua luni aproximativ 50 de mii de vizualizari. Asta si datorita faptului ca are subtitrare in 9 limbi de circulatie internationala. Cel de-al doilea film, „Jina” este un documentar ce porneste de la cultura pastoritului, trecand prin ritualurile specifice, targurile de odinioara, obiceiurile stramosesti si legaturile permanente cu romanii de dincolo de munti, transhumanta. Proiectiile vor fi dublate de lansarea cartii „File de cronica ale parohiei si localitatii Jina. Autorii vorbesc in manuscris despre geografia, demografia si istoria Jinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Taxa pe centrala de apartament

Aveati senzatia ca nu mai pot fi inventate taxe noi? V-ati inselat!!! Guvernantii spun ca este posibil ca de la anul cei care si-au montat centrale de apartament sa fie obligati sa plateasca taxa de poluare! Nemaiavand de unde sa scoata bani, ilustrii guvernanti s-au gandit sa inventeze o noua […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro