Doar adevaratii producatori locali vor mai avea acces in Piata Transilvania

Hila Ovidiu

Adio produse contrafacute in Piata Volanta Transilvania. Consiliul Judetean inaspreste conditiile in care producatorii isi vor putea vinde marfa aici. Si accesul celor din alte judete va fi restrictionat.

Consiliul Judetean face curatenie in Piata Transilvania. Nu vor mai avea acolo acces pentru a-si vinde produsele decat cei care pot face dovada faptului ca detin o miniferma sau o zona agricola productiva. S-a luat aceasta masura pentru a-i putea scoate afara din piata pe samsarii care aduc marfa din marile hypermarketuri si o vand la pret de produse traditionale, ecologice. Noile modificari apar si ca o necesitate a sustinerii producatorilor locali pentru 2019 cand judetul va fi Capitala Gastronomica. Pana atunci insa, Sibiul nu se poate lauda decat cu cateva produse autentificate ca fiind traditionale. De dupa intrarea in vigoare a noului regulament vor avea acces cu prioritate producatorii locali sibieni si in limita locurilor disponibile si cei din alte judete dar numai pe segmentul de marfuri care nu poate fi acoperit de sibieni. De asemenea cei din urma vor fi obligati sa plateasca o taxa daca vor sa isi vanda marfa la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Flori pentru soferite

Zeci de soferite au fost trase miercuri pe dreapta de catre politistii rutieri. Oamenii legii nu au impartit insa amenzi si sanctiuni ci flori si urari pentru ziua de 8 martie. Politistii rutieri au iesit din nou in strada. Este insa cea de-a doua saptamana consecutiva in care oamenii legii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro