Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu a fost arestat

Hila Ovidiu

Silvestru Tomuta este acuzat ca ar fi pretins de la reprezentantul unei firme 2.000 de euro lunar, pentru inchirierea unui spatiu in institutia pe care a condus-o.

“In perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuta Silvestru, in calitate de director al Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale din Sibiu sa ii remita lunar, cu titlu de mita, pe o perioada de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba inchirierea unui spatiu din incinta Casei de Cultura in conditii avantajoase pentru firma denuntatorului. Acest contract fusese incheiat in cursul lunii decembrie 2011 pe o perioada de 5 ani iar cuantumul chiriei de 500 de euro lunar era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spatii ale aceleiasi institutii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitata lunar, pe toata perioada de derulare a contractului”, se arata intr-un comunicat al DNA.  Tomuta Silvestru a fost surprins in flagrant in timp ce primea de la cel care l-a denuntat suma de 8.600 lei ca fiind prima transa din banii pretinsi. Procurorii anticoruptie au dispus retinerea Directorului casei de Cultura a  Sindicatelor pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pe cat de speriate pe atat de surprinse

Doamnele care s-au aflat luni in trafic au primit martisoare de la agentii de circulatie. Ba mai mult ele au primit si produse cosmetice de la cativa sponsori. Sute de soferite au fost trase joi pe dreapta iar pe langa martisoare au mai primit produse cosmetrice. Politistii au fost sponsorizati […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro