Din 5 octombrie se depun dosarele pentru ajutorul de incalzire a locuintei

Hila Ovidiu

Se depun dosarele pentru obtinerea ajutorului de incalzire a locuintei. Atentie insa! Vor primi banii doar cei care indeplinesc toate conditiile cerute de lege. Anul trecut 50 de persoane au fost nevoite sa returneze sumele acordate pentru ca nu se incadrau in limitele legale!

De saptamana viitoare Serviciul de Asistenta Sociala primeste dosarele celor care vor sa obtina si in acest an ajutoare pentru incalzirea locuintei.
Acest ajutort se acorda persoanelor singure sau familiilor in functie de venitul net mediu lunar pe cap persoana. Pot beneficia de acest ajutor financiar cei care isi incalzesc locuintele cu gaze, cu energie termica, energie electrica, lemne, carbuni sau combustibili petrolieri. Atentie insa la conditiile impuse de lege! In anul trecut 50 de persoane au fost descoperite ca nu intruneau conditiile si obligate sa restituie sumele primite. Ba mai mult, s-au ales si cu dosare penale. Nu pot beneficia de ajutor sibienii care detin cladiri sau spatii locative altele decat locuinta de domiciliu, care au terenuri in jurul locuintei sau in alte spatii mai mari de 1000 de metri patrati in zona urbana si 2 mii de metri patrati in cea rurala, cei care detin depozite bancare, cei care au masini mai noi de 10 ani, cei care au mai multe autoturisme, cei care detin autoutilitare, salupe, scutere de apa, iahturi, tractoare, combine, utilaje de prelucrare agricola sau de prelucrat lemnul si care se afla in stare de functionare. Nu pot beneficia de ajutor de incalzirea locuintei nici cei care au animale si pasari sau suprafete de teren a caror productie anuala depaseste suma de o mie de euro pentru o persoana singura sau 2500 de euro pentru o familie. Depunerea actelor se poate face pana la finele lunii octombrie pentru cei care vor sa primeasca subventia pe tot sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cercetati penal pentru furt

Politistii sibieni incearca sa dea de doi barbati din Dumbraveni. Cei doi sunt banuiti de mai multe infractiuni de furt. Unul dintre ei a fost retinut insa pe cel de-al doilea pare ca l-a inghitit pamantul! Cei doi barbati banuiti de politistii sibieni sunt din Dumbraveni si au 28 respectiv […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro